П`ятниця, 26.04.2024, 06:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Січень » 26 » Зарплата вчителів зросте на 25%, - МОН
12:48
Зарплата вчителів зросте на 25%, - МОН

Зарплата вчителів зросте на 25%, - МОН Міністерство освіти повідомило, за рахунок чого зростуть заробітні плати вчителів

Зарплата вчителів зросте на 25%, - МОН

У Міністерстві освіти і науки наголошують, що заплата вчителів з 1 січня 2018 року зросте в середньому на 25%. Про це йдеться у повідомленні відомства, що оприлюднено 26 січня.

У міністерстві зазначають, що підвищення заробітних плат відбудеться за рахунок зростання зарплати для всіх бюджетників на 10,1%, додаткового збільшення посадового окладу вчителів на 10% та підняття мінімального порогу надбавки за престижність до 5%, а максимального – до 30%.

«Усі документи, що регламентують відповідне збільшення, вже набули чинності. Так, зростання посадових окладів для всіх бюджетників на 10,1% регламентовано Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Воно пов’язане зі зростанням прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а відповідно і розміру 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки», - повідомляють у відомстві.

Також у Міносвіти зазначають, що для продовження планового підвищення заробітної плати для вчителів, уряд прийняв ще дві постанови.

«Підвищення посадового окладу вчителів на 10% передбачено постановою КМУ «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11 січня 2018 року. Цим документом регламентується зростання окладу для вчителів шкіл, а також закладів вищої та професійної освіти, що викладають предмети згідно з Державними стандартами базової і повної загальної середньої освіти», - йдеться у повідомленні відомства.

Постановою також передбачається, що за підсумками виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2018 року буде розглянуто питання щодо підвищення з 1 вересня 2018 р. посадових окладів (ставок заробітної плати) інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників на 10%.

«Збільшення посадового окладу вчителя також тягне за собою пропорційне зростання більшості надбавок, на які розраховують вчителі – за перевірку зошитів, класне керівництво тощо», - наголошують у МОН.

Також на засіданні уряду 11 січня було прийнято постанову про зростання граничного розміру надбавки за престижність праці.

«Завдяки цьому документу мінімальний поріг надбавки з 1% зросте до 5%, а максимальний – з 20% до 30%. При цьому для вчителів початкової школи, що навчають дітей згідно з реформою Нової української школи, а також вчителям української мови в школі з мовою навчання національних меншин мінімальна надбавка за престижність складатиме 20%. Таким чином у середньому заробітна плата вчителя середньої школи з 1 січня 2018 року зросте на 25%», - підкреслюють у Міністерстві освіти і науки.

Зростання зарплати вчителів забезпечене:

  • підвищенням заробітної плати для всіх бюджетників на 10,1% ► регламентовано Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» і пов’язане з підвищенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а отже й розміру 1-го тарифного розряду ЄТС
  • додатковим збільшенням окладів/ставок педагогів на 10% ► постанова КМУ «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11.01.2018 № 22
  • установленням діапазону надбавки за престижність праці від 5% до 30% ► постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 11.01.2018 № 23

Підвищення окладів/ставок зумовлює пропорційне зростання інших надбавок, як-от за перевірку зошитів, класне керівництво тощо.

 

Переглядів: 594 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz