Субота, 27.04.2024, 17:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Листопад » 1 » ПРОВЕДЕННЯ У ШКОЛАХ УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО МІСЯЧНИКА ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК
13:23
ПРОВЕДЕННЯ У ШКОЛАХ УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО МІСЯЧНИКА ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК

У жовтні 2018 року проходив четвертий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського).

Сьогодні як ніколи потрібно приділяти велику увагу творчому розвитку кожної дитини, спираючись на загальнолюдські, громадянські цінності, дбати про забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного формування особистості, виховання соціально зрілого громадянина України. Протягом місячника відбулося багато цікавих заходів у школах району. Учні школи та вчителі мали можливість взяти участь у цих заходах.

25 жовтня 2018 року на базі Малодобронської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося чергове засідання шкільних бібліотекарів Ужгородщини а тему ”Допомога шкільної бібліотеки у підготовці завдань творчого характеру для формування соціально активної особистості школярів". В ході семінару бібліотекарі М.Добронської та Червонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Сані Гізела Гаврилівна та Лешко Яна Михайлівна поділилися враженнями щодо проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського).

Про допомогу шкільної бібліотеки у підготовці завдань творчого характеру для формування соціально активної особистості школярів поділилася з власного досвіду керівник методичного об’єднання шкільних бібліотекарів району Шандор Маріанна Іванівна з Коритнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Методист РМК Ком’ят Ірина Федорівна провела анкетування бібліотечних працівників, ознайомила присутніх з особливостями замовлення підручників у державній інформаційній системі освіти на наступний навчальний рік та побажала всім присутнім надалі успішного підбиття підсумків Місячника шкільних бібліотек.

Протягом жовтня у всіх школах району було організовано книжкові виставки до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського – «Василь Сухомлинський – письменник, педагог», «Його вічний слід на землі» (на фото бібліотеки Анталовської, Великодобронської, Сюртівської, Дубрівської, Есенської, Пацканівської ЗОШ).

У Анталовській, Ратівецькій ЗОШ І-ІІ ступенів та Малогеєвецькому НВК І-ІІІ ступенів проведено майстер-класи уроків на природі (за методикою В.О.Сухомлинського).

Виставка творчих робіт учнів під гаслом «Я творча дитина» та «Мистецтво, що випромінює радість» пройшли у Анталовській, Лінцівській. Дубрівській, Пацканівській, Великодобронській та Есенській ЗОШ;

У Анталовській, Тисаашванській, Чертезькій, Великогеєвецькій ЗОШ І-ІІ ступенів, Есенській, Малодобронській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Малогеєвецькому НВК було проведено відеопрезентації для учнів «Життєвий і творчий шлях В.О.Сухомлинського», «Його вічний слід на землі», «Дітям про В.О.Сухомлинського», «Письменник, учитель, гуманіст.»

Конкурси дитячих ілюстрацій, плакатів до оповідань та казок В.О.Сухомлинського «Казка на кінчику пензля», «Казковий світ Василя Сухомлинського» пройшли у Анталовській, Тисаагтелекській, Тисаашванській, Есенській ЗОШ та Малогеєвецькому НВК.

У Великодобронській та Малодбронській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли тиждні літературного читання «Я прочитаю тобі казку» з наступним їх обговоренням.

У Великодобронській, Тисаагтелекській, Сюртівській, Сторжницькій школах було організовано літературні подорожі «Казковий світ Василя Сухомлинського», «Читаємо Сухомлинського».

У Сторожницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів та Чертезькій ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено бесіди з школярями «Криниця людської мудрості В. О. Сухомлинського», «Серце віддаю дітям».

Тиждень родинного читання «Я прочитаю тобі казку» проходив у багатьох школах району (На фото учні Чертезької школи читають батькам казки В. О. Сухомлинського).

 

З цієї нагоди у Середнянській та Великодобронській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителі української мови разом з бібліотекарями підготували з учнями шкіл літературні вечори на тему «Василь Сухомлинський – красиве і горде ім'я», «Людина починається з добра».  

2 жовтня 2018 року в Дубрівській та Чертезькій ЗОШ пройшли конференції «Реалізація педагогічних ідей В.О.Сухомлинського щодо творчого самовираження дитини», «Видатний педагог В.Сухомлинський», яку підготували та провели шкільні бібліотекарі разом з педагогами.

 

Інсценізації творів Сухомлинського проведено у Сюртівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Протягом жовтня у Сторожницькій школі відбулися зустрічі-діалоги школярів із закарпатськими поетесами Ганною Томенюк та Маріанною Салай-Пак.

23 жовтня учні Сторожницької школи разом з шкільним бібліотекарем відвідали видавництво « Ґражда» у м. Ужгород. Засновник друкарні Іван Ребрик познайомив школярів з цікавими експозиціями, що відображають літературне життя Закарпаття. Письменник подарував для шкільної бібліотеки свої книги.

У Середнянській ЗОШ класні керівники провели цікаві ігри разом із глядачами заходу під назвою «Ким стану, що зроблю?» та «Будь Людиною на землі!»

24 жовтня майстрині Сторожницької та Лінцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели для учнів майстер-класи з виготовлення маків та малюнків на камені. Майстрині познайомили дітей із технологією цього процесу та на практиці навчила виготовляти квіти та сувеніри з каменів.

У Чертезькій ЗОШ І-ІІ ступенів було випущено шкільну стінгазету «Криниця людської мудрості В.О. Сухомлинського» та організовано створення брошур засобами комп’ютерної техніки: «Казки В.Сухомлинського».

Завершенням вшанування памяті 100-річчя з дня народження В.О. Сухомлинського у Середнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено флешмоб «Серце, віддане дітям».

Інформацію та підсумки проведених заходів щодо відзначення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек було розміщено на інформаційних сайтах навчальних закладів, сайті Ужгородського районного методичного кабінету, кращих школярів, які долучилися до організації та проведення місячника заохочено грамотами та подарунками.

Переглядів: 379 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz