Субота, 27.04.2024, 00:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Серпень » 27 » Профстандарт для педагогів першокласників: Міносвіти висунуло вимогу до морального вигляду
13:56
Профстандарт для педагогів першокласників: Міносвіти висунуло вимогу до морального вигляду

Педагогам пропонують використовувати е-бібліотеки, розширювати "духовну сферу" і допомагати колегам

&lt;p style=&quot;text-align: justify;&quot;&gt;День знань. Школи відзначатимуть його 1 або 3 вересня на вибір&lt;/p&gt;

В українських вчителів вперше в історії з'явився офіційний професійний стандарт – його днями затвердив Кабмін. Документ стосується педагогів молодших класів, і над ним працювали Міносвіти з Мінсоцполітики.

"Вперше на національному рівні детально, по поличках розкладено, яку кваліфікацію повинна мати людина, яка хоче бути або вже працює вчителем. І це дуже важливо, адже так ми дали абсолютно новий інструмент і для роботодавців, і для університетів, які готують майбутніх педагогів", – пояснила голова Міносвіти Лілія Гриневич.

Також, за словами міністра, стандарт можна використовувати для оцінки кваліфікації вчителя під час його прийому на роботу, атестації або сертифікації, присвоєння категорії і тому подібного. Автори документа рекомендують його переглянути через п'ять років – 2023 року.

У нинішньому варіанті, на перший погляд, обійшлося без сюрпризів – прописані загальні принципи навчання, а також конкретний перелік обов'язків вчителя. Серед них – планування і здійснення освітнього процесу, виховання і розвиток учнів, створення освітнього середовища, професійний саморозвиток, педагогічні дослідження, методична допомога колегам, узагальнення свого педагогічного досвіду, оцінки результатів роботи вчителів.

Онак є в стандарті і чимало нового. Наприклад, відтепер вчителям пропонують використовувати для підготовки і проведення уроків комп'ютери, а літературу для підготовки обробляти не тільки в паперовому, а й в електронному форматі. Її рекомендують шукати на сайтах МОН, Національної електронної платформи, сайтах освітніх проектів та видавництв, в електронних бібліотеках і на е-платформах для вчителів.

Самі вчителі, до речі, таке нововведення зустріли з ентузіазмом.

"Це дуже добре, тому що зараз діти в цьому напрямку знають більше нас. Нам, учителям, потрібно відповідати і бути на рівні з дітьми, щоб їх зацікавити в предметі. Я, наприклад, давно користуюся інтернетом для роботи і вже не уявляю підготовки до уроку без нього", – розповіла нам вчителька молодших класів з 20-річним стажем в одній із запорізьких шкіл Алла Маслова.

Також окрему увагу приділили моральному вигляду вчителя: він повинен поважати особистість дитини, бути толерантним, не допускати інтелектуальної і емоційної перевтоми, тримати на контролі "професійне вигорання", розширювати кругозір і "духовну сферу", креативно мислити, відмовитися від стереотипів, переглянути систему цінностей , які заважають особистісному зростанню. Батьки з цим цілком згодні.

"Хотілося б, щоб було поменше скандалів через те, що вчитель вилаявся на дитину або поводився з нею неналежно. А такі стандарти на держрівні можуть допомогти звільнити за їх недотримання", – говорить мама столичної другокласниці Ольга Будова.

Переглядів: 455 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz