П`ятниця, 19.04.2024, 07:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Жовтень » 29 » Про відзначення Дня визволення Закарпаття та України від фашистських загарбників
16:47
Про відзначення Дня визволення Закарпаття та України від фашистських загарбників

На виконання розпорядження голови Закарпатської облдержадміністрації 24.10.2018 № 684 повідомляємо, що у закладах освіти району відбулися заходи, з метою належного вшанування подвигу народу у боротьбі за свободу і незалежність Батьківщини.

Класні керівники та вчителі історії провели уроки пам’яті, тематичні лекції, години спілкування, круглі столи, науково-практичні конференції, вечори-реквієми на теми ,,Біль душі”.

У Коритнянській ЗОШ І – ІІІ ступенів була організована виставка літератури, присвячена даній тематиці, проведена інформаційна лекція серед учнів 10-11 класів на тему ,,Внесок України в боротьбу проти фашизму” та круглий стіл на тему ,,Зоряний вінок пам’яті” між учнями 8-9 класів.

У Тисаашванській ЗОШ І – ІІІ ступенів проведена бесіда на тему: Ніколи знову!, організована виставка відповідної літератури в бібліотеці школи.

У Дубрівській ЗОШ І – ІІ ступенів класні керівники 1-9 класів провели інформаційні години ,,Жертви фашизму у людській пам’яті”, вчитель історії Канюк Й.І. провела круглий стіл на тему ,,Внесок України в боротьбу проти фашизму”. Педагог-організатор Токар М.В. організувала та провела тематичну лінійку ,,Згадаємо! Вшануємо!”.Учнівська рада школи, під керівництвом педагога-організатора Токар М.В., оформила стінгазету ,,Загроза фашизму: уроки минулого.

У Сторожницькій ЗОШ І – ІІІ ступенів проведена просвітницька робота, в ході якої педагоги наголошують на загарбницькому характері війни, яку розв’язала Росія на Сході України та у Криму. На уроках історії вивчали матеріали про депортацію радянською владою кримського народу у 1944 році та політичні переслідування у сучасних умовах. Було організовано перегляд презентацій та документальних фільмів про звірства фашистів у Другій світовій війні проти різних народів та внесок українців у перемогу над фашизмом. У червні 2018 року вихованці табору відпочинку при Сторожницькій школі побували у Хусті на Червоному полі, де вшанували пам'ять полеглих героїв Карпатської України.

У Шишлівській ЗОШ І – ІІІ ступенів було проведено виховні години на тему ,,Міжнародний день пам’яті жертв фашизму, перегляд та обговорення документальних відеоматеріал.

У Худлівській ЗОШ І – ІІІ ступенів проведено виховні години, тематичні бесіди ,,Героїв пам̕ ятаємо”, ,,Пам̕ ятаємо про горе і печаль”, ,,Будьмо пильні”, ,,Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війни, твоє життя людино!”, ,,Забувати не маємо права”, ,,Фашизм: злочин проти людства”, ,, Пам̕ ятаємо жертв фашизму”, ,,Назавжди в пам’яті людській”, ,,Гетто в період Другої світової війни”, ,,Бухенвальдський набат”, ,,Дитинство за колючим дротом”, ,,Фашистські табори смерті” (5-11 класи, класні керівники). Перегляд та обговорення відеофрагментів ,,Фашистські табори смерті – геноцид проти людства” ( 10-11 класи, заступник з ВР Повхан М.В). Виставки художньої, документальної літератури, ,,Фашистські табори смерті – геноцид проти людства, ,,Ніхто не забутий, ніщо не забуте.

У Лінцівській ЗОШ І – ІІІ ступенів була проведена виховна бесіда на тему ,,Фашистські табори на території України, виховний захід на тему ,,Осінні дні 1944 року, організовано виставку літератури у бібліотеці школи.

У Паладькомарівецькій ЗОШ І – ІІ ступенів педагог-організатор школи провела обговорення на тему ,,День пам’яті жертв фашизму – будьмо пильні!”, переглянуто в мережі інтернет відеоматеріали на тему ,,Vivat Lex. Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів”, організовано книжкову виставку ,,Про відзначення Міжнародного дня пам'яті жертв фашизму“.

У Пацканівській ЗОШ І – ІІ ступенів було проведено виховний захід ,,Слава визволителям України”, година спілкування ,,Все пам’ятає батьківська земля – і грім гранат, і визволення день”, конкурс читців патріотичних віршів ,,Спасибі Вам, Солдати перемоги”, організовано виставку літератури у бібліотеці школи ,,Рокам ніколи пам’яті не стерти”.

В Есенській ЗОШ І – ІІІ ступенів були проведені уроки мужності, виховний захід ,,Про минуле – для майбутнього”, організовано перегляд документального фільму про сумні сторінки нашої Батьківщини”, учнями школи проведено благоустрій біля пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні та вшановано загиблих хвилиною мовчання.

В бібліотеках закладів освіти організовано виставки літератури, присвячені пам’яті жертв фашизму ,,А янголи на небі не чули і не знали, ,,Не повторися біль душі людської.

Питання національно – патріотичного виховання перебувають на постійному контролі у відділі освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Переглядів: 410 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz