Четвер, 25.04.2024, 23:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2017 » Березень » 17 » Про підготовку та відзначення в районі 78-ї річниці проголошення Карпатської України
09:20
Про підготовку та відзначення в районі 78-ї річниці проголошення Карпатської України

     На виконання листа департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації 01.03.2017 р. № 01-15/594 ,,Про підготовку та відзначення в області 78-ї річниці Карпатської України”, з метою гідного відзначення 78-ї річниці проголошення Карпатської України, пам’ятної події у багатовіковій історії українського державотворення, вшанування її Президента, Героя України А. Волошина та полеглих в бою карпатських січовиків, виховання в українців почуття національної гордості та патріотизму відділ освіти, молоді та спорту Ужгородської райдержадміністрації повідомляє, що в навчальних закладах району відбулися заходи, присвячені цій події.

    Так, у Сторожницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися конференції за такою тематикою: ,,Карпатська Україна: альтернативні уроки історії ”, ,,Участь Августина Волошина у створенні Карпатської України” (8-11 класи). У Лінцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшла конференція ,,Карпатська Україна – героїчна сторінка нашої держави” для учнів старших класів. Конференції, присвячені 78-річчю Карпатської України, відбулися в Малогеєвецькому НВК І-ІІІ ступенів, Оноківській, Середнянській, Великолазівській, Дубрівській, Чертезькій, Пацканівській ЗОШ.

   Літературно-музична композиція ,,Карпатській Україні – 78”, урок- лекція про життя А. Волошина для учнів старших класів були проведені у Великодобронській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Лекція ,,Організація народної оборони ,,Карпатська Січ” для учнів 10-11 класів відбулася в Середнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів, ,,Героїчний чин Карпатської України” – у Великолазівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

   У багатьох школах району були проведені круглі столи, присвячені знаменній даті. Зокрема в Оноківській ЗОШ І-ІІІ ступенів – на тему: ,,Річниця проголошення Карпатської України” для учнів 10 класу; в Пацканівській ЗОШ І-ІІ ступенів,,Карпатська Україна та її історичне значення” (8-9 класи); в Малогеєвецькому НВК І-ІІІ ступенів,,Події березня 1939-го в українському державотворенні” (10-11 класи).

   Конкурси рефератів та учнівських творів до 78-річчя Карпатської України відбулися в більшості шкіл району. Слід відзначити високий рівень проведення цих заходів у Середнянській, Оноківській, Лінцівській, Сторожницькій, Коритнянській, Великолазівській, Дубрівській, Пацканівській ЗОШ та Малогеєвецькому НВК І-ІІІ ступенів.

   Години спілкування ,,Карпатська Січ” , ,,Карпатська Україна – вагомий крок до незалежності”, ,,Героїчні сторінки рідного краю” відбулися у Великолазівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

   Події, пов’язані із проголошенням Карпатської України, стали предметом обговорення на виховних годинах: у Пацканівській ЗОШ І-ІІ ступенів – ,,Перша поява назви ,,Карпатська Україна”, ,,Августин Волошин – президент Карпатської України” (5-7 класи), в Оноківській ЗОШ І-ІІІ ступенів – ,,Боротьба українців за статус автономної республіки у складі Чехословаччини в 1938-1939 рр.” (7-9 класи), у Великолазівській ЗОШ І-ІІІ ступенів,,Вплести моє життя в вінок Твого безсмертя! Моя ти доле, Україно, мій ти світе” (5-11 класи), у Великодобронській ЗОШ І-ІІІ ступенів – ,,Карпатська Україна.

   У всіх школах району організовано документальні виставки з висвітлення подій, пов’язаних із проголошенням Карпатської України, випущено тематичні стінгазети.

   Питання національно-патріотичного виховання постійно перебуває на контролі відділу освіти, молоді та спорту.

Переглядів: 527 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz