П`ятниця, 29.03.2024, 08:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Квітень » 18 » Показовий День ЦЗ і КОТ для начальників цивільного захисту ЗЗСО району
09:13
Показовий День ЦЗ і КОТ для начальників цивільного захисту ЗЗСО району

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 17 квітня 2018 року на базі Середнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся навчально-показовий День ЦЗ і КОТ для начальників цивільного захисту закладів загальної середньої освіти району.

Розпочався день збором керівного складу школи для проведення заходів Дня цивільного захисту ще до початку занять у школі. Далі на шкільному подвірʼї відбулася урочиста загальношкільна лінійка, присвячена проведенню Дня ЦЗ і КОТ, під час якої начальник ЦЗ школи Югас А.М. довів до відома учнів план проведення тренування.

Під час 2 і 3 уроків у цікавій та змістовній формі класними керівниками були проведені такі тематичні заходи:

  • Година спілкування „Небезпечні знахідки” (Жовтаній А.Ф., 6-А клас);
  • Тренінгове заняття „Пожежна безпека” (Бабура М.В., 8-А клас);
  • Анкетування „Безпека – це життя людини” (Озимок О.М., 10-Б клас).
  • Написання диктанту „Подорож у світ безпеки” (Скаканді Б.І., 8-Б клас);
  • Круглий стіл „Про безпеку памʼятай!” (Мазютинець Г.А., 9-А клас);
  • Година спілкування „Безпека – це життя людини” (Беспалова О.В., 11-Б клас).

Протягом дня учні мали змогу переглянути виставку малюнків, листівок та стінгазет на тему „Безпека і ми” у фойє школи; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри.

Водночас відбулась теоретична підготовка керівного складу ЦЗ для начальників цивільного захисту ЗЗСО району, на якій були присутні директори ЗЗСО району, а також Михайлишина Маріанна Іванівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту Ужгородської РДА, Тирук Михайло Іванович, відповідальний за ЦЗ у районі, Федор Олексій Тіборович, завідувач методичним кабінетом навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області, Волошин Віктор Григорович, майстер виробничого навчання навчально-методичнного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області, Малко Роман Миколайович, начальник відділу з НС Ужгородської РДА, Садварі Владислав Володимирович, інспектор ДПРЗ-1 УДСНС в Ужгородському районі.

Учасникам навчально-показового Дня ЦЗ і КОТ розповіли про організацію і ведення цивільного захисту в ЗЗСО, а саме: про розподіл обовʼязків з ЦЗ у школі, про створення комісії з питань надзвичайних ситуацій, функціональні обов’язки начальника цивільного захисту та спеціально призначеної особи з питань надзвичайних ситуацій закладу, про призначення відповідних об’єктових спеціалізованих служб ЦЗ у школі (ланка зв’язку і оповіщення, медична ланка, ланка з питань евакуації, ланка охорони громадського порядку, протипожежна ланка, рятувальна ланка, ланка видачі засобів індивідуального захисту) та їх функціональні обовʼязки. А також поінформували присутніх про дії керівного складу ЗЗСО при загрозі виникнення надзвичайної ситуації. Звернули увагу на те, що в кожному закладі освіти повинен бути план реагування на надзвичайні ситуації.

Начальник ЦЗ Середнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Югас А.М. розповів про підготовку та проведення Дня цивільного захисту та об’єктового тренування у ЗЗСО. Андрій Мартинович проілюстрував шкільний наказ „Про підготовку та проведення Дня цивільного захисту та об’єктового тренування з питань цивільного захисту”, де окреслено план організаційної роботи до підготовки Дня ЦЗ у школі. Звернув увагу на те, що обовʼязково повинен бути розроблений календарний план підготовки та проведення Дня цивільного захисту і об’єктового тренування, де зазначені заходи, час, місце їх проведення та хто відповідальний за проведення того чи іншого заходу. Показав детальний план проведення Дня ЦЗ в Середнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів та план проведення об’єктового тренування, в якому чітко розписано хід тренування (час, навчальні питання, обстановка на зазначений час та її імітації, порядок і зміст роботи керівника тренування, його заступників, помічників й очікувані дії тих, хто навчається при відпрацюванні кожного навчального питання).

Також А.М. Югас проілюстрував план імітації на об`єктовому тренуванні, план рекогносцировки місць практичного відпрацювання питань на об`єктовому тренуванні, нагадав про заходи техніки безпеки, яких потрібно дотримуватися під час проведення об’єктового тренування та показав форму звіту про проведення об’єктового тренування з питань цивільного захисту у школі.

Після чого відбулось показове обʼєктове тренування.

  1. Відпрацювання дій керівного складу, працівників та учнів школи згідно ввідної „АВАРІЯ НА АВТОМОБІЛЬНІЙ ДОРОЗІ З ВИЛИВОМ ХІМІЧНИХ НЕБЕЗПЕЧНИХ РЕЧОВИН” (Начальник ЦЗ, підвальне приміщення школи).
  2. Практичні дії керівного складу, працівників та учнів школи згідно ввідної „ПОЖЕЖА НА ДРУГОМУ ПОВЕРСІ ШКОЛИ У ФІЗИЧНОМУ КАБІНЕТІ” (Евакуація учнів та працівників з приміщення школи на спортивний майданчик).
  3. Контроль кількості евакуйованих (учителі, голова комісії з НС, спортивний майданчик).
  4. Проведення тренування з особовим складом пожежної ланки щодо правил користування підручними та первинними засобами пожежогасіння при гасінні осередків загорання; робота з вогнегасником (спортивний майданчик).
  5. Проведення тренування щодо використання індивідуальних засобів захисту органів дихання і шкіри (спортивний майданчик).
  6. Проведення тренування з особовим складом медичної ланки (спортивний майданчик).
  7. Показ техніки та спорядження пожежно-рятувальних підрозділів (спортивний майданчик).

Відтак, по завершенні обʼєктового тренування відбувся збір керівного складу ЦЗ та підведення підсумків Дня ЦЗ і КОТ, де відзначили, що День цивільного захисту в Середнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено на високому організаційному і методичному рівнях. Мети досягнуто, поставлені завдання виконано. Учні продемонстрували організованість і дисциплінованість. Учні, педагогічний колектив школи та директори ЗЗСО району вдосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

День цивільного захисту під гаслом «Запобігти, попередити, врятувати!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Переглядів: 605 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz