П`ятниця, 26.04.2024, 09:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2017 » Вересень » 22 » Наступного року ЗНО проведуть з меншої кількості предметів, а деякі завдання ускладнять
07:08
Наступного року ЗНО проведуть з меншої кількості предметів, а деякі завдання ускладнять

 Міносвіти оприлюднило правила зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році. Тестування відбудеться приблизно в той самий період, що й цього року, -- з 22 травня по 14 липня.  

Обов'язковими залишаються три предмети -- українська мова й література, математика або історія України (на вибір) і ще один предмет із запропонованого переліку. Він, щоправда, зазнав деяких змін. Водночас ускладнено тести з іноземних мов.  

Докладніше -- у розмові з експертом із освітніх питань Громадянської мережі “Опора” Наталією Радиш.

  -- Зі скількох предметів проведуть ЗНО наступного року?

  -- З 11-ти: з української мови й літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької і французької мов. Російську з переліку вилучили. Насправді це питання було суперечливим протягом декількох останніх років. Адже, по-перше, російську мову обирала невелика частка вступників (притім розробка тестів потребувала чималих коштів), по-друге, фактична явка учасників саме з цього предмета була найнижчою.   Зауважу, що, як і торік, кожен зареєстрований учасник матиме право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів.   

-- Які ще зміни передбачено?   

-- ЗНО з української мови й літератури проходитимуть не лише учні 11 класів, а й учні, слухачі чи студенти професійно-технічних та вищих навчальних закладів (коледжі є вищими навчальними закладами І і ІІ рівнів акредитації), які наступного року здобудуть повну загальну середню освіту. Таким учасникам результати тестування з української мови й літератури зараховуватимуть як оцінки за державну підсумкову атестацію.   Для одинадцятикласників, як і тепер, у формі ЗНО проводитимуть також державну підсумкову атестацію з математики або історії України та ще з одного предмета з переліку на вибір.  

-- У чому полягатимуть новації в оцінюванні знань з іноземних мов?  

-- Наступного року на ЗНО з англійської, іспанської, німецької та французької мов уперше будуть тести двох рівнів складності: B1 і B2. Рівень B1 передбачає, що особа розуміє зміст мовлення на теми, близькі й часто вживані у навчанні, на роботі, під час дозвілля тощо. Крім того, вона може знайти відповіді на власні питання, перебуваючи у країні, де спілкуються відповідною мовою, описати досвід, події, мрії і так далі.   Рівень B2 передбачає, що особа розуміє головні ідеї тексту як на конкретну, так і на абстрактну теми. Без проблем спілкується з носіями мови. Може чітко, докладно висловитись про широке коло питань, сформулювати свою думку з певної проблеми, наводячи аргументи “за” і “проти”. Тест рівня B2 складатимуть випускники, яким зараховуватимуть результат ЗНО з іноземної як оцінку за державну підсумкову атестацію і які вивчали цю мову на профільному рівні.   І ще одна новація: у тестуванні з іноземної з'явиться такий вид оцінювання, як аудіювання. Йдеться про розуміння мови на слух, тобто прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.
 

Переглядів: 569 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz