Четвер, 28.03.2024, 20:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Травень » 1 » Чорнобиль - 2018
06:49
Чорнобиль - 2018

На виконання наказу департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації 17.04.2018 № 08 „Про заходи, приурочені до 32 – ї річниці з дня Чорнобильської катастрофи” та розпорядження голови облдержадміністрації 12.04.2018 № 212 „ Про заходи, приурочені до 32 – ї річниці з дня Чорнобильської катастрофи ” відділ освіти, молоді та спорту повідомляє, що протягом квітня 2018 року з метою вшанування пам’яті постраждалих від Чорнобильської катастрофи та виховання в дітей ціннісного ставлення до історичного минулого нашої країни у закладах освіти району відбулися заходи, приурочені 32 – й річниці з дня Чорнобильської катастрофи.

У Анталовській ЗОШ І – ІІ ступенів проведено тематичні виховні години: ,,Коли б’ють дзвони” - 9 клас, ,,Чорнобиль горе і біль” - 8 клас ,,Дзвони Чорнобиля” - 7 клас, ,,Біль душі моєї” - 6 клас, ,,Чорнобиль стукає у серце” - 5 клас, виготовлено тематичну стінгазету - 9 клас, організовано перегляд фільму ,,Чорнобильська катастрофа”.

У Тисаашванській ЗОШ І – ІІ ступенів було проведено засідання ,,круглого столу” за участю учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильсьій АЕС, проведено ,,Урок пам'яті”, організовано виставку малюнків , присвячену 32-ї річниці з дня Чорнобильської катастрофи, та перегляд кінофільму.

У Великогеєвецькій ЗОШ І – ІІ ступенів проведено тематичні виховні години ,,Нехай у серці не згасне пам’ять”, години інформування ,,Чорнобиль: подвиг і трагедія”, зустріч учнів з учасником ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС - Молнар Ф.Ф., перегляд документальних фільмів про Чорнобиль, майстер-класи для учнів по виготовленню з паперу журавликів у пам’ять про жертв Чорнобильської аварії, в бібліотеці проведено літературне читання за участю учнів 7-их класів.

У Пацканівській ЗОШ І - ІІ ступенів організовано виставку плакатів, малюнків та книжок ,,Чорнобиль – біль душі моєї”, урок – реквієм ,,Дзвони Чорнобиля”, ранкову зустріч ,,Ті, що згоріли в огні …землю прикрили собою”, круглий стіл ,,Чорнобиль останній урок і останнє попередження для людства”, перегляд документального фільму ,,Чорнобиль сьогодні”

У Дубрівській ЗОШ І – ІІ ступенів бібліотекар школи Козел Е.Ф. зробила тематичну виставку художніх творів ,,Чорнобиль. Його уроків людство не забуде,, проведено години спілкування до Дня Чорнобильської трагедії: ,,Земля опалена Чорнобилем”, ,,Безсмертна пам’ять про героїв”, ,,Чорнобиль: втрачене місто” .Класними керівниками 1-4 класів зроблено виставку малюнків ,,Чорнобиль очима дітей”. Педагог-організатор школи Білак М.М. провела виховний захід ,,Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі”. Вчитель історії Канюк Й.І. організувала перегляд документальних фільмів: ,,Чорнобиль”, ,,За хвилину до катастрофи”.

У Холмківській ЗОШ І – ІІ ступенів організовано виставку тематичної літератури ,,Сторінками Чорнобильської трагедії”, проведено виховні години ,,Чорнобиль – найбільша техногенна катастрофа XX століття”.

У Соловківській ЗОШ І – ІІ ступенів проведено уроки пам'яті ,,День Чорнобильської трагедії”, ,,Дзвони Чорнобиля”, виховні години у 8-9 класах ,,Чорнобиля чорний біль”, організовано перегляд відеофільму ,,Жах Чорнобиля”, конкурс малюнків на тему ,,Чорнобиль очима дітей”.

У Тисаагтелекській ЗОШ І – ІІ ступенів проведено виховні години у 5-9 класах на тему ,,Чорнобиль – чорна сторінка історії всього людства”, організовано показ документального фільму ,,Чорнобиль”, у шкільній бібліотеці організовано виставку фотоматеріалів та літератури на тему ,,32 роки з дня Чорнобильської катастрофи”, учнями 9 класу оформлено стінгазету на тему ,,Чорнобиль – життя в смертельній зоні”, учнями 7 класу організовано перегляд презентації ,,Атомні електростанції світу”.

У Сторожницькій ЗОШ І – ІІІ ступенів було організовано ,,круглий стіл” учнів 10 класу на тему ,,Чорнобиль – найбільша техногенна катастрофа ХХ століття” (вчитель історії Ласько Н.Ф.), у бібліотеці школи організовано книжково-ілюстративну виставку на тему ,,А думалось, що атом той слухняний, поетичну годину для старшокласників, під час якої учні продовжили знайомство з творами письменників, присвяченими Чорнобильській трагедії: ,,Тема Чорнобиля у творчості українських письменників (вчитель української літератури Дацюк О.В.). Виховні години на тему ,,Чорнобильська трагедія: її причини та наслідки”, ,,Іншої землі у нас не буде, нам потрібно нашу зберегти. Учні 1-11 класів переглянули відеофільми: „Чорнобиль. Як це було…”, „Секунди до катастрофи. Аварія на Чорнобильській АЕС” , „20 фактів про Чорнобильську катастрофу”, „Чорнобиль, ЧАЕС 1986, ліквідація”, „Чорнобильська аварія. Хроніка”.

У Великодобронській ЗОШ І – ІІІ ступенів класними керівниками було проведено уроки пам’яті, присвячені 32-й річниці трагедії на ЧАЕС, організовано перегляд документальних фільмів на дану тематику, тематичну книжкову виставку ,,Біль Чернобиля”, зустріч з учасником ліквідації ЧАЕС Гіді І.Ф.

У Шишлівській ЗОШ І – ІІІ ступенів організовано перегляд документального фільму про Чорнобильську катастрофу для учнів 8 11 класів та перегляд презентації на тему ,,26 квітня – День національної жалоби”, проведено виховний захід на тему ,,Чорнобиль не має минулого”, класними керівниками школи проведено виховні години на тему Відзначення 32- ої річниці з дня Чорнобильської катастрофи, організовано конкурс плакатів на тему ,,Чорнобильська катастрофа”.

У Червонівській ЗОШ І – ІІІ ступенів проведено позакласний виховний захід ,,Дзвони Чорнобиля нагадують”, перегляд презентації ,,Дзвони Чорнобиля нагадують 32 роки від дня Чорнобильської трагедії”, класними керівниками проведено години спілкування на тему ,,Чорнобильська катастрофа: вчора, сьогодні, завтра”, оформлено тематичний стенд, ілюстрації, книжкову виставку ,,Дзвони пам’яті”.

У Есенській ЗОШ І – ІІІ ступенів організовано тематичну виставку в бібліотеці, тематичні години спілкування ,,Уроки історії, про які ми маємо пам’ятати”, ,,Трагедія чорнобиля в житті та літературі”, ,,Збережемо нашу землю блакитною і зеленою”, організовано демонстрацію кінофільму ,,Мужність і біль Чорнобиля”, організовано виставку стенду ,,26 квітня – День скорботи”, хвилину пам’яті героям Чорнобиля”.

У Руськокомарівській ЗОШ І – ІІІ ступенів організовано виставку малюнків та плакатів ,,Твій біль, Україно, дзвони Чорнобиля!”, годину пам'яті ,,Чорнобиль”, відкриту виховну годину у 8-Б класі за темою ,,Чорнобиль – чорний біль України”, виставку літератури ,,Поріз Чорнобилем-Чорнобиль”, години спілкування у 5-11 класах ,,Чорнобиль – ти у моїй крові!”, було організовано зустріч учнів школи з героями-ліквідаторами.

У Коритнянській ЗОШ І – ІІІ ступенів проведено загальношкільний виховний захід ,,Немирний ,,мирний” атом”, переглянули відеофільм та презентацію ,,Чорнобиль немає минулого…”, яку підготували учнівське врядування школи. Окремо з учнями 5-го класу, класний керівник Буксар С.М. провела виховну годину ,,Чорнобиль – біль і горе”. На території сусіднього села Кінчеш проживає ліквідатор Чорнобильської АЕС Рябець В., якого привітали учні 9-го класу разом з педагогами школи. На уроці української літератури у 8-А класі, вчитель Данко Д.В. ознайомила учнів з уривками творів Л.Костенко ,,Стоять озера в пригорщах долин”, І. Драча ,,Чорнобильська мадонна, Д. Павлюка ,,На Чорнобиль журавлі летіли”.

У Концівській ЗОШ І – ІІІ ступенів проведено акцію ,,Горить свічка Пам´яті загиблим ліквідаторам аварії …”, лінійку пам’яті „Чорнобиль... великий біль Землі...”, виховну бесіду: ,,Мертва Земля Прип´яті…. Що далі?, інформаційну хвилинку щодо наслідків аварії 4 блоку Чорнобильській АЕС на стан навколишнього середовища та здоров’я населення, віртуальну подорож по стежках Прип’яті, бібліографічну експозицію ,,Чорнобиль – великий біль мільйонів…”.

У Лінцівській ЗОШ І – ІІІ ступенів було проведено виховний захід на тему ,,Життя як подвиг”, виховні години на тему ,,Чорна пляма Чорнобиля на тілі України”, ,,Чорнобиль – трагедія ХХІ століття”, ,,Біль Чорнобиля з роками не стихає”.

У Середнянській ЗОШ І – ІІІ ступенів класними керівниками проведено години спілкування, круглі столи на тему ,,Чорнобиль… Трагедія… Біль…”, організовано усний журнал ,,Майбутнє без Чорнобиля”, перегляд фільмів про аварію на ЧАЕС, проведено урок-реквієм ,,Вони пішли у безсмертя”, організовано виставку стінгазет ,,Екологія і ми”, проведено виховний захід ,,Живе обличчя моєї землі”.

У Чертезькій ЗОШ І – ІІІ ступенів було проведено загальношкільний захід ,,Чорнобиль у нашій пам’яті”, виховну годину ,,Чорнобильські дзвони”, годину класного керівника ,,Наслідки Чорнобильської аварії”.

Переглядів: 597 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz