П`ятниця, 17.05.2024, 04:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » Архів матеріалів

Керівникам навчальних закладів, педагогам, методистам

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня. Продовженням та утвердженням цієї традиції стануть меморіальні й урочисті акції, які мають відбутися 8–9 травня цього року відповідно до Указу Президента України «Про відзначення у 2016 році Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні&ra ... Читати далі »

Переглядів: 514 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 29.04.2016 | Коментарі (0)

 Польові збори для школярів! Два дні учні загальноосвітніх шкіл Ужгорода, Ужгородського району та міста Чоп проходили теоретичне та практичне навчання у військових частинах міста та на полігонах з метою закріплення знань, умінь та навичок учнів з навчального предмету «Захист Вітчизни», визначення рівня їх готовності до військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях України . Вони відвідали військову частину на вулиці Другетів та Оріховський полігон. Участь у військових навчаннях прийняли не тільки хлопці, але й дівчата.

Під час польових зборів юнаки здавали нормативи з вогневої  підготовки, тактичної підготовки, з основ медичних знань, прикладної фізичної підготовки та з цивільного захисту.

... Читати далі »

Переглядів: 700 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки внесло зміни до наказу від 16 вересня 2015 року № 940 "Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році" (Наказ МОН України від 21.04.2016 № 451 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 вересня 2015 року № 940»).

... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (0)

З  метою  відзначення 2016 року Роком англійської мови та з метою сприяння вивченню англійської мови 20 квітня 2016 року на базі Концівської ЗОШ І – ІІІ ст. відбувся районний конкурс  на краще виконання творів англійською мовою серед учнів 8 – 9 та 10 – 11 класів. В конкурсі взяли участь учні ЗОШ І – ІІ та І – ІІІ ступенів. У святково прибраній залі гостів вітали учні Концівської ЗОШ з виступом та інсценізацією казки ,,Little red riding hood”. Учасники конкурсу, гості свята та всі присутні, затамувавши подих, слухали  твори Вільяма Шекспіра, Редьярда Кіплінга, Роберта Бернса  та інших відомих англомовних письменників. Конкурс свідчить про  високий рівень  
декламаторських здібностей учнів та знання англійської мови. Приємно вразило членів журі та присутніх виконання музичних композицій.

На підставі рішення журі призові місця посіли:

 

За виконан ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

  Батарейки, здавайтеся!

Під таким гаслом 23 квітня разом з усією Україною учні Сторожницької школи взяли участь в акції «Зробимо Україну чистою разом!». На загальношкільній лінійці педагог-організатор Ласько Надія Федорівна розповіла учням, що метою такої акції є не лише прибирання території школи, а й еколого-просвітницька робота. Увесь світ  б‘є тривогу про небезпеку забруднення навколишнього ... Читати далі »

Переглядів: 656 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 23.04.2016 | Коментарі (0)

19-го квітня 2016 року на базі Есенської школи І-ІІІ ступенів був проведений районний семінар методичного об’єднання учителів угорської мови та літератури.
Програма семінару  включала майстер-клас  з літератури на тему: Петефі Шандор „Янош Вітез” (Petőfi Sándor „János vitéz”), який провела  Естер Варга, учитель угорської мови і літератури, презентацію «Розбір складного речення»(Az összetett mondatok elemzése), підготовлену вчителем Чабою Ферко та  захід „Nyelvében él a nemzet”.
Майстер-клас проходив у кілька етапів:
Складання пазлів-ілюстрацій до твору «Янош Вітез»
Кросворд
Тестування
Гра «Пошук» (за допомогою географічної карти)
Гра «Відновлення тексту»
Гра «Знайди літературні пр ... Читати далі »
Переглядів: 561 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 23.04.2016 | Коментарі (0)

20 квітня 2016 року на базі ЗІППО  було  проведено  семінар-практикум  вчителів біології та екології  на тему: «Розвиток індивідуальних здібностей учнів на уроках біології шляхом диференціації навчальних завдань». Практичний семінар розпочала методист РМК Ком’ят І.Ф., яка ознайомила присутніх з планом роботи семінару.

Вчитель біології Киблярівської ЗОШ І-ІІ ступенів  Тищенко Наталія Василівна провела майстер-клас на тему: «Особливості будови та живлення грибів. Розмноження та поширення грибів», ознайомила присутніх з прийомами роботи, які використовує для активізації пізнавальної діяльності школярів, набуття ними практичних навичок.

У ході семінару вчитель біології Руськокомарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Білак Вадим Володимирович поділився досвідом роботи зпроблемного питання: ”Розвиток індивідуальних здібностей учнів на уроках біології шляхом диференціації навчальних завдань”. Диференціація навчан ... Читати далі »

Переглядів: 488 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 22.04.2016 | Коментарі (0)

У Великолазівському дошкільному навчальному закладі Великолазівської сільради Ужгородського району відбулося чергове засідання районного методоб’єднання вихователів  групп раннього та молодшого дошкільного віку ДНЗ

Відповідно до плану роботи районного методоб’єднання вихователів  групп раннього та молодшого дошкільноговіку ДНЗ 19 квітня  2016р на базі Великолазівського ДНЗ відбулося чергове засідання.

Завідувач закладу,  Локай Тетяна  Йосипівна, щиро вітала гостей та провела презентацію діяльності закладу.

Вихователі мали можливість удосконалити свою майстерність щодо організації занять, як основної форми  організованої діяльності дітей, зокрема,  іниегрованого заняття з пріоритетом  мовленнєвого розвитку дітей.

          Присутні переглянули інтегроване заняття з дітьми  раннього  віку  ,,Чарівна скринька”, яке провел ... Читати далі »

Переглядів: 651 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 22.04.2016 | Коментарі (0)

15 квітня 2016 року на базі Шишлівської ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено семінар-практикум вчителів фізики Ужгородського району на тему: «Сучасна методика формування умінь та навичок самостійної діяльності учнів під час вивчення фізики та керівництво нею».
    Семінар розпочала директор школи Майорош М. Ю., яка ознайомила присутніх зі школою та підвела підсумки навчально-виховної роботи у 2015-2016 навчальному році, наголосивши, що за підсумками олімпіад та конкурсів Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів посіла ІІ місце в районі.
     Вчитель фізики Медве А. П. виступила презентацією: «Сучас ... Читати далі »
Переглядів: 546 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 19.04.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 111 112 113 114 115 ... 165 166 »
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz