П`ятниця, 29.03.2024, 15:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2015 » Жовтень » 18 » «ЗРОДИЛИСЬ МИ ВЕЛИКОЇ ГОДИНИ…»
09:34
«ЗРОДИЛИСЬ МИ ВЕЛИКОЇ ГОДИНИ…»

«ЗРОДИЛИСЬ МИ ВЕЛИКОЇ ГОДИНИ…»

                16 жовтня у Дубрівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів проходили урочистості, присвячені Дню захисника України. А передувала цим заходам акція «Зігрій солдата». Не вперше у школі проводяться такі акції і, завдяки Герою України, капелану о.Івану Ісайовичу, все, зібране учнями та працівниками школи, передається у зону АТО.

         Велику літературно-музичну композицію «Зродились ми великої години…» учні присвятили відомим і не зовсім відомим сторінкам історії. Розповіді про Запорізьку Січ, Українську Повстанську армію, Небесну Сотню, сьогоднішню війну на сході України, супроводжувалися презентаціями відповідної тематики.

         Розпочалося свято «Молитвою українського націоналіста», яку ще у 1942 році знайшли  в одній із камер львівської тюрми на Лонцького. А написана вона була на стіні камери кров’ю ув’язненого Пшепюрського.

         Урочисто звучав Гімн України, який разом з учнями та вчителями школи виконували і гості, запрошені на свято – Герой України, капелан о.Іван Ісайович, священнослужителі с. Дубрівка о.Євген та о.Юрій і воїн-захисник, який захищав нас від московського окупанта, Руслан Товтин.

         Учні коротко нагадали історію Запорізької Січі, але більше часу виступу присвятили Українській Повстанській армії – армії без держави, яка впродовж багатьох років воювала з окупантами рідної Батьківщини, армії, на прикладі якої і по сьогоднішній день навчаються війська інших держав. Воїнам Української Повстанської армії прийшлось пройти нелегкий шлях – підпільницька боротьба з ворогами, багатолітні поневіряння у радянських ГУЛАГах, а в уже незалежній Україні ще потрібно було добитися реабілітації, тобто держава, за свободу якої воювали воїни, повинна була визнати їх захисниками.

         Учень восьмого класу Гайналь Девід нагадав присутнім Присягу вояка УПА, яка була затверджена Українською Головною Визвольною Радою 1 липня 1944 року. А учень сьомого класу Лешко Дмитро прочитав Декалог українського націоналіста.

         Коротко нагадали учні і страшні дні Революції Гідності. Це вже сторінки новітньої історії України, як і сьогоднішня війна на сході України. Дубрівчани мають своїх героїв, які захищають мирне небо над нашими головами – це Руслан Товтин, Сергій Голодняк, Олександр Пічкар, Микола Буняк…

         Зворушливо прозвучали пісні «Я сьогодні щось дуже сумую», «Подай, дівчино…» у виконанні восьмикласників Кузьмовича Андрія та Гайналя Девіда і шестикласника Глуханича Віталія.

         А пісню-молитву «Боже, вислухай благання», якою закінчувався виступ учнів, разом з ними співали і священнослужителі.

         Виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Г.П.Гринчишин, наголосивши, що ми не повинні забувати історію свого народу, бо від кожного з нас залежить, чи будемо ми вільними і незалежними у своїй державі, чи станемо на коліна. А на сьогоднішній день прослідковується те ж, що було характерним і для воїнів УПА – воїнам АТО, щоб отримати відповідний статус, доводиться доводити, що вони воювали проти загарбників, а от багато «штабістів» користуються незаслуженими пільгами.

         Заключним акордом стали слова Героя України, капелана о.Івана Ісайовича, який подякував учням за змістовний, зворушливий виступ, розповів деякі цікаві факти з історії України, побажав всім любити Україну, свій народ. І закінчив свій виступ таким близьким, таким рідним «Слава Україні!».

      Заступник директора з навчально- виховної роботи Дубрівської ЗОШ І-ІІ ст. Г.П.Гринчишин

 

Переглядів: 636 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz