Четвер, 25.04.2024, 13:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Березень » 21 » Засідання районного методоб’єднання вихователів закладів дошкільної освіти
13:53
Засідання районного методоб’єднання вихователів закладів дошкільної освіти

   Відповідно до  плану  роботи  Ужгородського райметодкабінету Ужгородської райдержадміністрації  20 березня 2018 року на базі Коритнянського ДНЗ відбулося засідання районного методоб’єднання вихователів закладів дошкільної освіти за темою ,,Інноваційні технології у дошкільній освіті ”. 
   На початку заходу директор Коритнянського дитячого садка Алла Полончак щиро привітала учасників та ознайомила присутніх  з організацією навчально-виховної роботи у  закладі. Методист райметодкабінету Наталія Немеш також тепло привітала вихователів  та налаштувала їх  на співпрацю.
   Робота засідання розпочалася із творчих звітів педагогів, які атестуються у 2017-2018н.р. Й.Чубарь та М.Яворська, вихователі Анталовського ДНЗ,  К.Югас та В. Гаврилешко, вихователі Середнянського ДНЗ розовіли про свою діяльність, успіхи та досягнення у міжатестаційний період, поділилися своїм досвідом роботи.
   А далі з метою актуалізації й розширення знань педагогів щодо використання інноваційних педагогічних технологій у дошкільній освіті, формування у вихователів теоретичних знань, практичних вмінь і навичок використання інноваційних методів і прийомів у педагогічній діяльності, сприяння формуванню методичної культури педагогів, стимулювання їх творчої активності було проведено ряд заходів.
   Методист райметодкабінету Наталія Немеш провела з учасниками вправи ,,Асоціативний ряд” (добирання слів-асоціацій до терміну ,,інновація); ,,Читання по колу”(визначення терміну ,,педагогічна технологія”); ,,Впровадження інноваційних технологій: ,,за’’ чи ,,проти”(аналізування готовності педагогів до інноваційної діяльності); обговорила з учасниками заходу  тему ,,Творчий потенціал педагога — важливий чинник сучасного освітнього процесу”
Із презентаціями про застосування інноваційних технологій в закладі дошкільної освіти виступили вихователі Коритнянського ДНЗ:  Мількович Тетяна - ,,Мнемотехніка – технологія ефективного засвоєння інформації”; Котубей Северина - ,,Технологія саморозвитку М.Монтессорі” .
  Полончак Алла  презентувала  досвід роботи вихователя Коритнянського ДНЗ Т.Каменци щодо використання у роботі технології ,,Театр фізичного розвитку та оздоровлення дітей (М. Єфименко)”.
Цікавою була  презентація і з досвіду роботи Йолани Чубарь, вихователя Анталовського дитсадка,  про пісочну терапію як інноваційний метод у роботі з дітьми дошкільного віку.
   Готра Ольга, керівник методоб’єднання, провела  відео-презентацію педагогічних технологій,  які використовуються у  різних закладах дошкільної освіти України.
    Наталія Немеш коротко розповіла про ряд інших інноваційних технологій та методик у галузі дошкільної освіти (технологія розвитку творчої особистості Г.Альтшуллера.ТРВЗ; методика раннього навчання дітей читанню М.Зайцева; розвиваючі ігри Нікітіних; технології розвитку логічного мислення Дьенеші та ін.). 
   Крім того, Наталія Павлівна розповіла про досвід І.Кіндрат, вихователя-методиста НВК№1 м.Рівне, щодо використання інтелектуальних карт у роботі з дошкільниками та провела майстер-клас ,,Інтелектуальна карта як ефективний спосіб і засіб формування у дітей цілісної картини світу”
   А ще на педагогів чекали майстер-класи від господарів закладу по виготовленню  цікавих пробок з паперу з використанням нетрадиційних матеріалів та прийомів роботи.
  Під час вправи ,,Трибуна вільних думок” вихователі  мали можливість висловити думки.  Колеги неодноразово наголошували, що отримали багато цікавих ідей для своєї подальшої роботи. Позитивна атмосфера, яка панувала на заході, подарувала усім гарний настрій та незабутнє враження. Було цікаво! 
   На завершення методист райметодкабінету Наталія Немеш  та всі учасники щиро подякували адміністрації, педагогам  Коритнянського ДНЗ за організацію та проведення заходу.

 

Переглядів: 479 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz