Четвер, 28.03.2024, 16:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2017 » Квітень » 15 » „Воскресни, писанко!”
12:51
„Воскресни, писанко!”

         На виконання наказу  департаменту  освіти і науки облдержадміністрації 07.02.2017     № 27 „Про проведення у 2017 році Третього фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!”  учні навчальних закладів Ужгородського району брали активну участь у  фестивалі – конкурсі ,,Воскресни, писанко! Метою зазначеного заходу є -  відродження, збереження українських народних традицій щодо виготовлення писанок, великодніх атрибутів декоративно-ужиткового мистецтва; сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого і духовного розвитку; виявлення і підтримки талановитої та обдарованої учнівської молоді; залучення широкої громадськості до збереження культурної спадщини українського народу. Конкурс проводився у три етапи:
    І етап  (у навчальних закладах району) –  з 1 до 17  березня 2017 року;
   ІІ етап (районний) – з 20 до  31 березня 2017 року, у якому взяли участь понад 200 робіт учнів навчальних закладів району.

    Усі представлені роботи на районний етап Конкурсу визначаються високим художнім рівнем та творчою фантазією учасників, невичерпною імпровізацією у представленні великодньої тематики, що співзвучна з традиційністю нашого краю, виконують пізнавально-народознавчу роль, презентують культурно-мистецьку спадщину багатонаціонального Закарпаття. Відповідно до затвердженого Положення Конкурс учні подавали роботи, виготовлені власними руками, в таких техніках виконання як: традиційна писанка розтопленим воском (батикова техніка), ,,Дряпанка”, ,,Мальованка”, ,,Зернівка”, писанка, прикрашена бісером, писанка, виготовлена у техніці квілінг, писанка, виготовлена з глини, а також писанка оздоблена шкірою, дерев’яна писанка, писанка виготовлена у стилі пейп арт. Особливої уваги заслуговують декорації, виготовлені вихованцями гуртків Ужгородського районного центру дитячої творчості під керівництвом Русинкович О.М.
     Роботи переможців другого районного етапу представлені на ІІІ (обласному) етапі Третього фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!”, який проходить з 6 по 21 квітня.
7 та 8 квітня 2017 року  майстрині Ужгородського району: Булина Віталія Михайлівна, педагог – організатор Лінцівської ЗОШ І – ІІІ ступенів, Соломон Анжеліка Степанівна, керівник гуртка Ужгородського РЦДТ та Кузьма Андріана Михайлівна, педагог – організатор Чертезької ЗОШ І – ІІ ступенів провели майстер-класи з писанкарства у різних техніках. 
    Враховуючи зазначене, відділ  освіти, молоді та спорту висловлює щиру подяку учням та педагогічним колективам за проявлений творчий підхід, уміння створити особливий художньо-естетичний образ, оригінальність композиції, розмаїття і вишуканість представлених робіт.

 

Переглядів: 705 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz