Четвер, 28.03.2024, 12:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2014 » Листопад » 23 » У МОН обговорили Стратегію розвитку середньої освіти
13:00
У МОН обговорили Стратегію розвитку середньої освіти
У МОН обговорили Стратегію розвитку середньої освіти

Громадська рада при МОН обговорила Стратегію розвитку загальної освіти на період 2012-2025 років

    У МОН обговорили Стратегію розвитку середньої освіти

У Міністерстві освіти і науки відбувся круглий стіл "Стратегія розвитку загальної середньої освіти України на період 2012-2025 років" за участю членів Громадської ради при МОН, вчителів та директорів шкіл країни, представників управлінь освітою місцевих органів влади, громадських об’єднань. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Під час заходу експерт Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні, член робочої групи розробників стратегії розвитку загальної середньої освіти України Володимир Ковтунець наголосив на її важливості, тому що у майбутньому документ буде враховано фахівцями під час підготовки базового закону "Про освіту".

За словами експерта, ще до прийняття закону "Про освіту" також необхідно здійснювати реформаторські кроки. Серед частини освітян є порозуміння того, що державна підсумкова атестація має проходити у формі зовнішнього незалежного оцінювання і експерименту – порогового бар’єру "склав", "не склав".

Він повідомив, що при підготовці документу фахівці висловили полярні думки щодо тривалості навчання у школі. На його думку, діти повинні навчатися 12 років.

"По-перше, обсяг матеріалу, який потребує людина в сучасному світі не вкладається в 11 років навчання, по-друге – більшість європейських країн мають 12-річну освіту, і наш документ часто не визнається у світі через формальні ознаки", - зазначив Ковтунець.

Серед соціальних аргументів, які навів експерт Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні, людина у 17 років ще не може знайти себе на ринку праці. Старша школа може поєднуватися з професійною освітою. Таким чином, у старшій школі буде 3 напрямки: профільна академічна освіта – для підготовки до вищих навчальних закладів, професійна освіта і повна загальна середня освіта, професійно-технічна освіта з формуванням відповідного рівня кваліфікації і повна загальна середня освіта.

За словами Володимира Ковтунця, ще одне питання, яке потребує ширшого обговорення – це структура навчання: початкова, базова, старша школа. Робочою групою фахівців законопроекту обговорювалось декілька варіантів.

"Більшість з них зупинилася на варіанті: 5, 5 і 2 роки", - зазначив він. Пропонувалося, що повну загальну середню освіту можна здобувати шляхом сімейного навчання. На думку експерта, тільки дошкільна і початкова можуть бути за сімейною або індивідуальною формами, але не у старшій школі, окрім випадків за станом здоров’я. Початкову освіту необхідно надавати за місцем їх проживання.

"Важливо надати однакову для всіх десятирічну освіту, щоб об’єднати країну, а два роки – це спеціалізована підготовка – старша школа", - зазначив Володимир Ковтунець.

У Громадській раді при МОН також підкреслили, що обговорення Стратегії розвитку загальної середньої освіти України на період 2012-2025 років продовжено до 12 грудня, коли відбудеться круглий стіл за участю директорів шкіл.

Переглядів: 542 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz