П`ятниця, 29.03.2024, 07:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2017 » Жовтень » 14 » Сила нескорених
18:59
Сила нескорених

Сила нескорених

27-ій річниці Революції на граніті присвячується

Осінь 2017 року наповнена визначними подіями як у відліку історичного поступу української держави до Незалежності так і в житті кожного громадянина України.

Свято Покрови Божої Матері, День захисника́Украї́ни,річниця створення Української повстанської армії як військово-політичної формації українського визвольного руху...

Сьогодні, коли Україна веде боротьбу за збереження власної державності, варто частіше згадувати ті події, які знаменували відновлення незалежності після початку краху комуністичного режиму. З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності української молоді, яка в жовтні 1990 року стала на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів народу України, згідно Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті» від 09.04.2015 року та указу Президента України «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді» від 12.06.2015 р.

«День захисника́Вітчизни — свято, що відзначається вУкраїні14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

24 серпня 2014 Президент України наголосив: В багатому на подвиги літописіукраїнськоговоїнствабезліч битв і дат, гідних стати Днем захисникаВітчизни... Ми будемошануватизахисниківсвоєїБатьківщини, а не чужої!

Голова Українського інституту національної пам'ятіВолодимир В'ятрович мотивував вибір дати 14 жовтня для Дня захисника України історичною традицією вшанування українського війська на Покрову.

Також 14 жовтня традиційно відзначається як День створенняУкраїнської повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху.

«Сила нескорених» — під таким гаслом українцівідзначають свято Дня захисникаУкраїни 14 жовтня.

10 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнськомуфоруміучасниківантитерористичноїопераціїзазначив, щосаме силу нескоренихпродемонструвалиукраїнськівоїни, яківідстоюютьнезалежність та суверенітетУкраїни у війні з російськимагресором.

Президент наголосив, щозахистВітчизни став справою всіхукраїнців, тому День захисникаУкраїни, якийвизначеновихідним днем, має стати всенародним святом, таким же значимим як Різдво, Великденьчи День незалежності.

12 жовтня в школі організовано віртуальні екскурсії  учнів 7-9 класів (вчитель Леврінц Т.Л.) до місць пам’яті, пов’язаних з військовою звитягою українського народу, Учні 10-11 класу обговорили художній фільм на тему «Гвардія»  режисера А.Шапарєва  про мужність та героїзм захисників української землі,  проведено  Єдиний урок історичної пам’яті «Україна-мати – вмій її захищати!».(Шимоня Н.М. для 5-11 кл.).  Парламент школи організував проведення відкритого мікрофону  «Воїн крізь віки»? (Федорова О.В.). 13 жовтня  в актовій залі відбулася виставка робіт учнів 4-5 класів, які взяли участь у  конкурсі  плакатів «Героям слава!».  (класні керівники 1-4 класів Горгош Н.В. ).

 Лінійка-реквієм, присвячена героям Небесної Сотні та загиблим воїнам на сході України (Андрейчик М.В.)завершила  святкові дні в честь захисників Вітчизни та українського козацтва.

13 жовтня в актовій залі школи проходило  загальношкільне свято до Дня захисника України. Тематичне оформлення святкової зали співзвучне з настроєм учасників свята. Лунають слова Гімну України, ведучі з натхненням  декламують відомі слова: Україна – це мати, яку не обирають, Україна – це Доля… Скорботна хвилина мовчання в знак   пам’яті загиблих захисників рідної землі… і пісня «Пливе кача»…яку слухають всі присутні зі сльозами на очах….

Шкільна зірочка-солістка Даринка, виконує пісню «Я не хочу гратись у війну!... В унісон  з настроями молоді звучить завершальна пісня, яку виконує весь зал «Нам потрібне мирне небо!»… Всі виспівують старанно, повторюючи декілька раз приспів, з таким серйозним незаперечним виглядом, що мимоволі задумуюся: «Це дитяче прохання до дорослих чи наказ???»  Хай почують його всі, від кого залежить мир на Землі.

Матеріали узагальнювала О.В.Федорова

Переглядів: 485 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz