Четвер, 28.03.2024, 15:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2015 » Квітень » 16 » Шкільних медалістів визначатимуть по-новому
08:22
Шкільних медалістів визначатимуть по-новому
Шкільних медалістів визначатимуть по-новому

Міністерством освіти і науки затверджено нове Положення про золоту медаль та срібну медаль

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Шкільних медалістів визначатимуть по-новому

Міністерством освіти і науки затверджено нове Положення про золоту медаль та срібну медаль, яким визначено механізм нагородження школярів за досягнення у навчанні. Відповідний наказ підписаний міністром освіти і науки і вже пройшов процедуру реєстрації у Міністерстві юстиції.

Затвердження нового положення про золоту медаль та срібну медаль викликане необхідністю приведення нормативно-правових актів у відповідність до законодавства України. Попереднє положення про нагородження учнів за досягнення у навчанні визнано таким, що втратило чинність.

Документом передбачено, що нагородження золотою медаллю "За високі досягнення у навчанні" та срібною медаллю "За досягнення у навчанні" є видом морального стимулювання випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти усіх типів і форм власності.

Список претендентів на нагородження золотою або срібною медалями визначається керівником навчального закладу за результатами річного оцінювання в 10 класі та першому семестрі 11 класу і затверджується на засіданні педагогічної ради шляхом прийняття відповідного рішення.

Учні, які не можуть підтвердити результати навчальних досягнень у 10 класі з незалежних від них обставин (навчання у навчальних закладах на тимчасово окупованій території України, в окремих населених пунктах Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, тощо), нагороджуються золотою та срібною медалями за результатами навчальних досягнень в 11 класі.

Положенням встановлено, що золотою медаллю нагороджуватимуться випускники шкіл, які за період навчання у старшій школі досягли високих успіхів у навчанні та за результатами семестрового, річного оцінювання і державної підсумкової атестації мають досягнення у навчанні 10-12 балів з предметів навчального плану (крім осіб, які навчаються за екстернатною формою навчання).

Срібною медаллю нагороджуватимуться випускники, які за період навчання у старшій школі досягли високих успіхів та за результатами семестрового, річного оцінювання та ДПА мають досягнення у навчанні 10-12 балів та достатній рівень (не нижче 9 балів) не більше ніж з двох предметів навчального плану.

Рішення про нагородження претендентів золотою або срібною медалями має ухвалюватися на спільному засіданні педагогічної ради та ради навчального закладу.

Бути нагородженими медалями матимуть можливість учні, які продовжують здобувати повну загальну середню освіту в професійно-технічних та вищих навчальних закладах I-II рівнів акредитації.

Документом передбачено, що підвищення результатів семестрового оцінювання шляхом коригування не дає підстав для нагородження випускників золотою або срібною медаллю.

Також претенденти на нагородження золотою або срібною медаллю не можуть бути звільнені від державної підсумкової атестації, за деякими винятками.

Переглядів: 601 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz