Четвер, 25.04.2024, 07:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Грудень » 22 » Сенсорне виховання дітей дошкільного віку – базова компетентність гармонійно розвинутої особистості.
15:02
Сенсорне виховання дітей дошкільного віку – базова компетентність гармонійно розвинутої особистості.

Основою для інтелектуального розвитку дитини є сенсорне виховання. Сенсорний розвиток, який сприяє формуванню повноцінного сприйняття навколишньої дійсності, є основою пізнання світу, першою сходинкою якого є чуттєвий досвід. Успішність розумового, фізичного, естетичного виховання значною мірою залежить від рівня сенсорного розвитку дітей, тобто від того, наскільки досконало дитина чує, бачить, відчуває упорядковує хаотичні уявлення дитини, які вона отримала під час взаємодії із зовнішнім світом.

Саме цій темі було присвячене чергове засідання районного методоб’єднання вихователів груп раннього та молодшого дошкільного віку закладів дошкільної освіти району, яке відбулося відповідно до плану роботи Ужгородського райметодкабінету Ужгородської райдержадміністрації 20 грудня 2018 року на базі Кам’яницького ДНЗ

На початку заходу директор ясел-дитсадка с. Камяниця Тетяна Гирич щиро привітала учасників та розповіла про організацію освітнього процесу у закладі, про традиції, які склалися в колективі та побажала успішної роботи.

Педагоги із задоволенням переглянули відкрите заняття з дітьми молодшого дошкільного віку, під час якого малята ,,мандрували” казковим лісом, шукаючи сонечко, збирали та нанизували на стрічки намистинки - намисто для білочки, допомагали зайченяті збирати іграшки, шукали промінчики сонечка, що загубилися, щоб зігріти пташок…..(вихователь Олеся Оленищак). В ході аналізу заходу колеги відмітили, що вихователем вдало використано різноманітні методи і прийоми, які сприяли сенсорному розвитку дошкільнят.

Наталія Немеш, методист Ужгородського райметодкабінету Ужгородської райдержадміністрації, надала методичні рекомендації щодо здійснення сенсорного виховання у закладі дошкільної освіти, організації розвивального середовища, планування та методики проведення занять тощо.

Оксана Кузьма, вихователь Кам’яницького ДНЗ, Ганна Синичка, вихователь Пацканівського ДНЗ та Наталія Наговська, вихователь Розівського ДНЗ, продемонстрували власноруч виготовлені матеріали для дидактичних ігор з сенсорного виховання та провели майстер-класи щодо їх використання.

Цікавими та корисними для педагогів були і вправи міні-тренінгу, які провела психолог Кам’яницького ДНЗ Інна Мастяк.

А під час екскурсії-огляду закладу учасники засідання мали можливість оглянути та проаналізувати розвивальне середовище груп.

На завершення методист райметодкабінету Наталія Немеш та всі учасники щиро подякували адміністрації, педагогам Кам’яницького ДНЗ за організацію та проведення заходу.

 

Переглядів: 561 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz