Субота, 20.04.2024, 11:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2017 » Листопад » 27 » Семінар-практикум ,,Забезпечення наступності в освітній роботі з дітьми старшого дошкільного віку та учнями перших класів”
12:59
Семінар-практикум ,,Забезпечення наступності в освітній роботі з дітьми старшого дошкільного віку та учнями перших класів”

Семінар-практикум ,,Забезпечення наступності в освітній роботі з дітьми старшого дошкільного віку та учнями перших класів

Реформування системи загальної середньої освіти, визнання обов'язковості дошкільної освіти для дітей старшого дошкільного віку вимагають трансформації старих та пошуку нових підходів до розв'язання комплексних завдань. Модернізація системи освіти особливо актуалізувала проблеми, пов’язані з її гуманізацією, однією з умов якої є реалізація наступності між дошкільною освітньою установою і школою.

Забезпечити наступність і перспективність допоможе єдність, взаємозв'язок у роботі педагогічних колективів навчаль­них закладів та узгодженість мети, змісту, методів у роботі з дітьми старшого дошкільного та молодшого шкільного віку з урахуванням їхніх вікових особливостей.

Враховуючи вимоги сьогодення протягом жовтня-листопада 2017 року на базі Нижньосолотвинського, Малогеєвецького та Довгопільського НВК проведено ряд засідань методичних об’єднань, семінарів-практикумів для вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти

Вчителі початкових класів відвідали заняття із старшими дошкільниками дошкільних підрозділів закладів, які провели Галина Копальчик, Нора Тарці та Галина Кривлянська. А вихователі закладів дошкільної освіти мали можливість переглянути відкриті уроки в першому класі, проведені вчителями Елізаветою Горват, Ерікою Рацкеві, Наталією Рогулич.

Немеш Наталія, методист Ужгородського райметодкабінету виступила з презентаціює щодо ,,Забезпечення наступності в освітній роботі з дітьми старшого дошкільного віку та учнями перших класів”, під час якої були розглянуті питання про готовність дитини-шестирічки до навчання у школі, надані педагогам рекомендації з організації та проведення спільних заходів у закладах дошкільної освіти та початкової ланки закладів загальної середньої освіти.

Учасникам семінару було запропоновано виконати тестові завдання ,,Що повинен вміти, знати випускник закладу дошкільної освіти”, педагоги закріпили знання програмових завдань Програми розвитку дитини дошкільного віку ,,Українське дошкілля”.

Директор Н.Солотвинського НВК Оксана Король та Вікторія Логін, заступник директора поділилися досвідом роботи про організацію наступності дошкільного та шкільного підрозділів НВК, а також ознайомили всіх з напрямками та формами роботи по забезпеченні наступності.

Цікавою та повчальною була презентація ,,Підготовка дітей до школи – спільна праця педагогів закладу дошкільної освіти, сім’ї та школи”, проведена Валерією Кіш, заступником директора Малогеєвецького НВК.

А Мар’яна Якубик, завідувач Худлівського, та Маргарета Ветровський, завідувач Великогеєвецького ДНЗ розповіли про те, як працюють над вирішенням зазначених питань у закладі дошкільної освіти та закладі загальної середньої освіти, які є окремими організаціями. Особливу увагу вони звернула на психологічну готовність дошкільнят до навчання в школі та організацію роботи з батьками, співпрацю педагогів дитсадка та загальноосвітнього закладу.

Повчальним для педагогів був майстер клас на тему ,,Звуковий аналіз слів, який провела Озимок Меліта, вихователь Худлівського ДНЗ та Наталія Немеш.

  • районного методичного кабінету Янович Еріка Дезидерівна ознайомила всіх з вимогами програми в початковій школі та вказала на важливість роботи по забезпеченні наступності з дошкільнятами – майбутніми першокласниками.

Цікавим став виступ гості методичного об’єднання – Кірик Марії Юрівни, методиста кабінету методики дошкільної та початкової освіти Закарпатського інституту післядипломної освіти у Нижньосолотвинському НВК. Марія Юріївна підготувала презентацію про реформування початкової загальної освіти, ознайомила присутніх з основними змінами нового Закону ,,Про освіту від 5 вересня 2017 р., проектом Державного стандарту початкової освіти, проектом Типового навчального плану для початкової освіти, оновленою освітньою програмою для дітей старшого дошкільного віку ,,Впевнений Старт”.

На завершення Кірик Марія Юріївна побажала успіху всім педагогам в роботі, а також подякувала Янович Е., завідувачу та Немеш Н., методисту районного методичного кабінету за організацію семінару-практикуму з актуальної теми сьогодення.

Малогеєвецький НВК

 

Нижньосолотвинський НВК

 


 

 

 

Переглядів: 635 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz