Четвер, 28.03.2024, 22:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Лютий » 22 » Семінар-практикум учителів 1-2-х класів Ужгородського району
07:36
Семінар-практикум учителів 1-2-х класів Ужгородського району

Згідно з планом роботи відділу освіти, молоді та спорту Ужгородської РДА 21 лютого 2018 року на базі Великогеєвецької ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся семінар-практикум учителів 1-2-х класів за темою «Позитивний вплив фізкультхвилинок на уроці у початковій школі».

Розпочався семінар щирим привітанням учасників директором школи Дюрке Р.Б., який ознайомив присутніх із візитною карткою школи. Виконуюча обов’язки завідувача РМК Сабовчик В.М. теплими словами привітала учасників, а також представила Горгош Л.І., відповідальну за методичну роботу з учителями початкових класів району.

Робота семінару розпочалася з майстер-класу на тему «Ранкові зустрічі з учнями початкових класів. Моя країна – квітучий диво-сад», який провела Слабська Оксана Юріївна, учитель початкових класів Кам’яницької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учитель розповіла, що ранкова зустріч складається з чотирьох основних компонентів: привітання, обмін інформацією, групового заняття та щоденних новин. До кожного з цих компонентів було підібрано відповідні практичні вправи, які можна виконувати з учнями початкових класів.

З обміну досвідом на тему «Позитивний вплив фізкультхвилинок на уроці у початковій школі» виступила Бобурка Любов Василівна, учитель початкових класів Лінцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Під час виступу вчитель розповіла про особливості розвитку дітей у початкових класах, функції фізкультхвилинок, їх види та навела приклади. Особливу увагу звернула на музичні та веселі фізкультхвилинки, які учням подобаються найбільше. Також поділилася власним досвідом з цього питання.

Горгош Л.І. проілюструвала головні компоненти Концепції Нової української школи, на які мають орієнтуватися вчителі початкової школи, а саме: новий зміст освіти, заснований на формуванні компетентностей, потрібних для успішної самореалізації в суспільстві; орієнтація на потреби учня в освітньому процесі, дитиноцентризм; наскрізний процес виховання, який формує цінності; педагогіка, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками. Також перерахувала 10 ключових компетентностей, якими повинні оволодіти учні сучасної школи. Звернула увагу на те, що Нова українська школа працюватиме на засадах «педагогіки партнерства» й ознайомила з основними принципами цього підходу.

Людмила Іванівна коротко ознайомила присутніх учителів з нормативно-правовою базою Нової української школи. Розповіла про програму он-лайн курсу на сайті EdEra та ознайомила з структурою зазначеного сайту, порядком оцінювання завдань тощо.

Також Л.І. Горгош звернула увагу на головні аспекти організованого завершення освітнього процесу в 1-2 класах.

Учасники семінару переконалися в тому, що формування творчих і пізнавальних здібностей молодших школярів відбувається у процесі наполегливої, систематичної діяльності вчителя та учнів, а це робота не одного дня, а щоденної праці всіх учасників освітнього процесу.

Творча атмосфера семінару сприяла плідній співпраці, учителі мали можливість висловити думки та обмінятися досвідом роботи з порушеної проблеми. Під час обговорення колеги неодноразово наголошували, що отримали багато цікавих ідей для своєї подальшої роботи.

На завершення семінару-практикуму виконуюча обов’язки завідувача РМК Сабовчик В.М. і відповідальна за методичну роботу з учителями початкових класів району Горгош Л.І. щиро подякували дирекції школи, вчителям за організацію та проведення заходу.

Переглядів: 462 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz