Середа, 24.04.2024, 19:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2016 » Березень » 29 » РАЙОННИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ УГОРСЬКОМОВНИХ ШКІЛ
14:07
РАЙОННИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ УГОРСЬКОМОВНИХ ШКІЛ

17 березня 2016 року на теренах Есенської школи відбувся семінар-практикум для вчителів української мови та літератури угорськомовних шкіл на тему: «Удосконалення форми і структури уроків української мови та літератури».

Ні для кого не секрет, що навчати учня сьогодні дуже нелегко. Як зробити урок цікавим, захоплюючим для учнів, результативним для всіх водночас та щоб відповідав нормам? Саме таким питанням опікуються вчителі сьогодні.

Для учителя-словесника «форма-структура-наповнення уроку» є важливим складником особистісно зорієнтованого навчання. Найхарактернішою ознакою такого способу пізнання є те, що активними співтворцями навчально-виховного процесу стають самі учні. Кожен школяр долучається до співпраці в колективній, груповій діяльності і розв’язує суспільно та особистісно найважливіші навчальні і життєві проблеми. За такого підходу учень є співавтором уроку, а завдання вчителя полягає в тому, щоб виявити індивідуальні здібності і нахили дітей, створити сприятливі умови для подальшого їх розвитку.

Семінар-практикум розпочався з прийому та реєстрації гостей.

У ході практичної частини учасники семінару відвідали уроки української мови та літератури у 5,6,7 класах.

Урок української літератури  в 5 класі «Зірка Мензатюк «Таємниця козацької шаблі»  провела  вчитель української мови та літератури,  директор школи  Шовш Валентина Вікторівна. І учні, і відвідувачі уроку поринули у фантастичний світ пригод, переглянули презентацію «Замки України». Діти із задоволенням брали участь у різних формах роботи на уроці.

 Урок української мови в 6 класі  за темою «Займенник. Загальне значення. Морфологічні ознаки, синтаксична роль. Розряди займенників за значенням (ознайомлення)»  провела вчитель  української мови та літератури,  заступник директора з ВР Баратей Наталія Василівна. Урок був проведений у формі мовного засідання детективного агентства. Присутні на уроці були детективами і шпигунами та збирали протягом уроку досьє на займенник.

Урок української мови в 7 класі «Вживання сполучників у простому і складному реченнях» провела вчитель української мови та літератури Голош Катерина Степанівна. Весь урок був просякнутий соціокультурною темою «Народні інструменти: бандури і кобзи». Учні були об’єднані на уроці у 2 команди.

Усі присутні змогли ще раз переконатися в дружності, плідній співпраці адміністрації, педагогічного колективу та учнів школи під час перегляду заходу «Наш Тарас Шевченко – Сонце України».

Виступ розпочався з декламації віршів у виконанні Сабов Біанки (Шандор Петефі «Патріотична пісня») та Бадов Вівіен (Тарас Шевченко «Nem vagyok beteg»). Впродовж заходу звучали вірші Тараса Шевченка, які декламували наші дітки. Чудовим співом заполонили присутніх шкільний хор під керівництвом Сані Петера («Зоре моя, вечірняя..», «По діброві вітер виє», «Про долині кущ калини…»). Чудово зіграли сценку «Мені тринадцятий минало…» Сабов Тібор, Сабо Олександра та Адам Тюнде. Колишня учениця школи Олександра Ейшік зачарувала піснею «Бодай тобі, доле…». Завершальним акордом був виступ танцколективу під керівництвом Сабова Тібора. 

    

Продовжила семінар-практикум методист СабовчикВікторія Михайлівна. Відбулось обговорення відвіданих уроків, основних аспектів проведення ЗНО та ДПА з української мови та літератури.

З проблемним питанням «Удосконалення форми і структури уроків української мови та літератури» виступила вчитель Малодобронської школи Бочок С.І.

На  огляд  учасникам   семінару була представлена також  дуже цікава  виставка – презентація українського одягу, яку допоміг організувати керівник танцгуртка Сабов Тібор.

Семінар пройшов у атмосфері активного спілкування, піднесеного настрою, взаєморозуміння й готовності педагогів до вирішення проблем у навчанні й вихованні молодого покоління в умовах сучасних реалій.

З першої хвилини учасники заходу мали змогу переконатися, що в навчальному закладі до всього підходять творчо, адже все було побудовано на співпраці педагогів та учнів. 

Переглядів: 606 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz