П`ятниця, 29.03.2024, 03:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Лютий » 24 » Районний семінар-практикум для вчителів математики
08:18
Районний семінар-практикум для вчителів математики

«Усі знання виростають з одного коріння —

з навколишньої дійсності, а тому й повинні

вивчатися у зв'язках»

Я.А.Коменський

 

           На сучасному етапі розвитку суспільства, на шляху інтеграції України до Європейського простору, у зв’язку зі стрімким зростанням обсягу наукової інформації і високоінтелектуальними технологіями суспільного виробництва, демократичне суспільство вимагає від школи значних змін.

  Ми є свідками процесів, які безпосередньо пов’язані з реформуванням змісту освіти метою якої є формування компетентностей учнів. Нова українська школа має ефективно допомогти учневі  розкрити, розвинути  особистісний потенціал та сформувати стійкі  компетентності, які необхідні при досягненні його життєвого успіху. Вона повинна готувати їх до життя, повноцінного життя.

23 лютого 2018 року  на базі Анталовської загальноосвітньої школа  І-ІІ ступенів  з поглибленим вивченням окремих предметів (словацької мови) відбувся  районний семінар-практикум для вчителів математики на тему: «Реалізація  міжпредметних   зв’язків як засіб  формування ключових  компетентностей на уроках математики». 

      Із  вступним словом про необхідність міжпредметних зв’язків у навчально- виховному процесі  звернувся до учасників семінару методист районного методичного кабінету Чомоляк А.І.  Він зазначив, що   математика є мовою науки і техніки. На вимогу сьогодення використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій потребує кожна сфера діяльності людини, тому і актуальним є перехід від знаннєвого до компетентнісного підходу у навчанні, формування нового змісту освіти та  створення сучасного освітнього середовища, де кінцевим результатом навчання математики  є сформовані предметні та ключові компетентності учнів.

   З привітальним словом директор школи Помпель Е.І. звернулася до присутніх і провела історичний  екскурс, ознайомивши з історію заснування школи. За планом семінару  Помпель Е.І., яка є вчителем математики Анталовської ЗОШ, підготувала доповідь про реалізацію  міжпредметних   зв’язків як засіб  формування ключових компетентностей на уроках математики, яка супроводжувалась  мультимедійною  презентацією. Ельвіра Іванівна поділилася своїм досвідом щодо методів і форм застосування зв’язків між предметами  на уроках і зазначила, що вивчаючи кожну тему з математики, слід пов’язувати її зміст з практичними задачами з життя чи інших навчальних дисциплін, доводити на конкретних прикладах  практичну значимість та коло застосувань. Саме застосування міжпредметних зв’язків сприяє підвищенню ефективності навчання учнів на заняттях з математики. Адже, діти, які добре знають теоретичний матеріал, не завжди можуть застосовувати його на практиці. Практична спрямованість дозволяє виробити систему знань, розвиває здібності до їх переносу в інші галузі, сприяє формуванню цілісного світогляду учня.

   Також    Ельвіра Іванівна провела  майстер-клас “Застосування програми GRAN-2D при розв'язуванні  системи рівнянь графічним способом”, де зазначила, що формування графічних навиків учнів  за допомогою комп’ютерних технологій знадобиться їм при розв’язуванні задач, прикладного змісту, в техніці, науці, виробництві, дизайні та інших галузях діяльності людини.

     Проаналізувавши доповідь та майстер-клас, своїм досвідом щодо застосування міжпредметних зв’язків  поділилися вчителі математики  Малогєєвецької  ЗОШ І-ІІ ст. – Тарці О.О. та Оноківської  ЗОШ І-ІІІ ст. -Бурлакова А.М.

  Після підбиття підсумків роботи семінару, з гарним настроєм та позитивними враженнями учасники семінару  роз’їхалися по домівкам.

Переглядів: 442 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz