Четвер, 18.04.2024, 08:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Березень » 23 » Районне методоб’єднання музкерівників закладів дошкільної освіти
10:54
Районне методоб’єднання музкерівників закладів дошкільної освіти

Ігрова діяльність займає дуже важливе місце у житті дитини. Гра допомагає адаптуватися до навколишнього середовища, сприяє розвитку дітей та готує їх до дорослого світу.

Розвиток дітей в ігровій діяльності - одне з найважливіших призначень гри. Для цього педагоги проводять з дітьми дидактичні ігри, які створені з метою виховання та навчання за певними правилами і очікуваним результатом. Дидактична гра одночасно є і ігровою діяльністю, і формою навчання. Для дорослого дидактична гра - засіб навчання, який допоможе зробити поступовий перехід від ігрової до навчальної діяльності.

Саме тому на черговому засіданні районного методоб’єднання музкерівників закладів дошкільної освіти, яке відбулося 22 березня 2018року на базі Соломонівського ДНЗ відповідно до плану роботи Ужгородського райметодкабінету Ужгородської райдержадміністрації, розглядалися питання про музично-дидактичні ігри як засіб розвитку творчих здібностей дошкільників.

На початку заходу директор Соломонівського дитячого садка Андрея Галамбош-Лешко щиро привітала учасників та ознайомила присутніх з візитною карткою закладу. А далі гостей вітали вихованці та їх мами: вірші, пісні у виконанні дітей, танець дошкільнят та їхніх мам зачарували присутніх. Приємними були і дарунки гостям від вихованців закладу: власноруч виготовлені квіти з кольорового паперу, як символу весни.

Робота засідання розпочалася із творчих звітів педагогів, які атестуються у 2017-2018н.р.: Оксана Бегені, музкерівник Кам’яницького ДНЗ, та Агнеш Кара, музкерівник Великогеєвецького ДНЗ, розовіли про свою діяльність, успіхи та досягнення у міжатестаційний період, поділилися своїм досвідом роботи.

А далі з метою актуалізації й розширення теоретичних знань педагогів, формування у них практичних вмінь і навичок щодо використання музично-дидактичних ігор, стимулювання музкерівників до творчої активності було проведено ряд заходів.

Методист райметодкабінету Наталія Немеш надала методичні рекомендації щодо організації та проведення музично-дидактичних ігор з дошкільниками різних вікових категорій.

З доповідями виступили Агнеш Кара, музкерівник Великогеєвецького ДНЗ (доповідь ,,Малюкам доступно все. Головне – як подати) та Оксана Головня, музкерівник Часлівецького НВК (доповідь ,,Розвиток креативних здібностей дитини”).

Оксана Головня провела також майстер-клас з організації ігор-імпровізацій під музику з елементами театралізованої діяльності, інтонаційно-імпровізаційних ігор та ігор – звукоімітацій з використанням дитячих музичних інструментів.

Цікавими для присутніх були і майстер-класи Оксани Бегені, музкерівника Кам’яницького ДНЗ, та Георгіни Прокоп-Береш, музкерівника Концівського ДНЗ.

Учасники заходу також мали можливість переглянути відео-презентацію з досвіду роботи музкерівника Людмили Андрейчик: спів та танець у виконанні вихованців Середнянського ДНЗ.

А Тетяна Шестакова, музкерівник Невицького НВК, поділилася досвідом та провела майстер-клас з навчання дітей техніці виконання танцювальних рухів.

Творча атмосфера заходу сприяла плідній співпраці, музкерівники мали можливість висловити думки та обмінятися досвідом роботи з порушеної проблеми, отримати багато цікавих ідей для своєї подальшої роботи.

 

 

 

 

 

Переглядів: 692 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz