Субота, 20.04.2024, 08:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Червень » 18 » Про запобігання поширенню наркоманії, тютюнокуріння та вживання алкогольних напоїв серед дітей, учнівської та студентської молоді
08:41
Про запобігання поширенню наркоманії, тютюнокуріння та вживання алкогольних напоїв серед дітей, учнівської та студентської молоді

Відповідно до листа департаменту освіти і науки облдержадміністрації 18.01.2018 № 01 – 15/ 245 відділ освіти, молоді та спорту повідомляє, що з метою профілактики вживання наркотиків, алкоголю, тютюну та інших психотропних речовин дітьми, учнівською молоддю, а також забезпечення психокорекційної роботти з дітьми групи ризику у закладах освіти району проведено різні заходи.

У Концівській ЗОШ І – ІІІ ступенів проведено бесіди на теми ,,Батьківський приклад - важливий важіль в звичках дітей”, ,,Пивний алкоголізм. Залежність, яка руйнує майбутнє””, ,,Дещо про шкідливі звички”, засідання круглого столу ,,Здоровий спосіб життя – запорука успіху, включений мікрофон ,,Моє ставлення до шкідливих звичок, виставку буклетів ,,Здоров´я – запорука успіху, виставку рекламних буклетів ,,Ні поганим звичкам, інформаційну хвилинку до Всесвітнього Дня здоров´я ,,Алкоголь, тютюн, наркотики і організм дитини. Психологом школи проведено моніторинг ,,Чи готовий ти до зустрічі з сигаретою, стаканом, дилером з продажі наркотиків.

У Дубрівській ЗОШ І – ІІ ступенів затверджено план заходів щодо проведення антинікотинової інфомаційно-просвітницької та профілактичної роботи серед учнів на 2017/2018 навчальний рік, посилено контроль за недопущенням паління учнями на території навчального закладу, педагог-організатор Білак М.М. спільно з лідерами учнівського самоврядування активізовують роботу з пропаганди здорового способу життя серед учнів, батьків та працівників школи.

У Великодобронській ЗОШ І – ІІ ступенів проведено конкурс плакатів на тему ,,Тютюну – ні, ,,Алкоголь – ворог здоровя, ,,Наркотики – смертельна небезпека, тематичні виховні години з попередження шкідливих звичок та перегляд тематичних документальних фільмів.

У Есенській ЗОШ І – ІІІ ступенів організовано перегляд електронної презентації ,,Вплив куріння на організм людини”, урок-застереження ,,За хмарою тютюнового диму…”, бесіди ,,Твоє здоров’я в твоїх руках”, ,,Шкідливий вплив тютюну на здоров’я підлітка”, ,,Вміст цигарки”, ,,Активне та пасивне куріння”, ,,Нікотин – твій ворог”, ,,Шкідливість тютюнопаління”, ,,Куріння шкідливе для здоров’я”, ,,Як вберегтись від алкоголю та наркотиків”, конкурс малюнків ,,Антиреклама тютюну”, рейди-перевірки ,,Перерва без цигарки” з метою виявлення курців, постійно проводиться індивідуальна робота з учнями, які потрапили в складні життєві обставини з метою недопущення вживання та розповсюдження алкогольних і наркотичних засобів серед учнів.

У Сторожницькій ЗОШ І – ІІІ ступенів класними керівниками та вчителями основ здоров`я проводиться інформаційно-просвітницька робота щодо профілактики тютюнопаління серед неповнолітніх, ведеться пропаганда здорового способу життя, прививаються традиційні духовні, морально-етичні та культурні цінності, надаються рекомендації щодо відмови від вживання тютюнових виробів. Щороку проводиться Тиждень класного керівника, під час якого проводяться відкриті виховні години ,,Про здоровий спосіб життя та шкідливі звички”, адміністрацією школи налагоджена співпраця з представниками торгових закладів, які знаходяться на відстані 100 метрів від школи, про недопущення продажу неповнолітнім сигарет та алкогольних напоїв, на уроках основ здоров`я дітям постійно демонструються документальні, науково-популярні фільми про шкідливі звички та наслідки вживання тютюнових виробів, алкоголю та наркотичних речовин. Психологом школи проведено анкетування учнів 8, 9, 10, 11 класів ,,Молодь і протиправна поведінка, ,,Світоглядні орієнтації молоді та на основі анкетування проводила з учнями обговорення даних проблем. Класними керівниками проводяться батьківські збори, на яких постійно піднімається питання про куріння дітей вдома і поза школою, і про відповідальність батьків за неналежне виховання дітей. На засіданнях шкільного самоврядування учні обговорюють способи проведення агітаційної та просвітницької роботи з попередження шкідливих звичок серед учнів. На засідання шкільної комісії по попередженню правопорушень викликаються батьки та учні, які мають шкідливі звички та проводяться з ними профілактичні бесіди. Адміністрацією школи налагоджено тісний з в’язок із соціальними службами, неурядовими організаціями, лікарями сімейної амбулаторії, представники яких проводять зустрічі з учнями та розповідають їм про переваги здорового способу життя.

У Сюртівській ЗОШ І – ІІІ ступенів були проведені лекції, бесіди: “Наші шкідливі звички”, “Майбутнє наших дітей”, “Ні – наркотикам, алкоголю, палінню”.

У Лінцівській ЗОШ І – ІІІ ступенів проведені виховні години на тему “Боротьба з тютюнопалінням”, “Наслідки тютюнопаління!”, ,,Шкідливі звички”.

Залучено лідерів учнівського врядування Кам`яницької, Дубрівської, Чертезької, Пацканівської, Чабанівської, Руськокомарівської, Коритнянської, Концівської Сюртівської шкіл до роботи з формування навичок здорового способу життя та профілактики наркоманії серед однолітків.

Налагоджено зв'язок закладів освіти району з працівниками охорони здоров’я, соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу кримінальної міліції. Проведено спільні заходи з профілактики тютюнопаління, вживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин та пропаганди здорового способу життя протягом літнього періоду в таборах з денним перебуванням.

На уроках біології, основ здоров’я вчителі постійно проводять бесіди з формування навичок здорового способу життя учнівської молоді.

У всіх шкільних бібліотеках організовано виставку плакатів, брошур, інформаційно-просвітницької літератури з профілактики шкідливих звичок.

Питання формування здорового способу життя, протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів знаходиться на постійному контролі у відділі освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Переглядів: 480 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz