Четвер, 28.03.2024, 13:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Травень » 17 » “Про відзначення у 2018 році Дня пам`яті та примирення і 73 – ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні”
08:23
“Про відзначення у 2018 році Дня пам`яті та примирення і 73 – ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні”

На виконання наказу департаменту освіти і науки облдержадміністрації 02.05.2018 № 118 та розпорядження голови облдержадміністрації 02.05.2018 № 267 “Про відзначення у 2018 році Дня пам`яті та примирення і 73 – ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні” та з метою належного вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу і незалежність Батьківщини, формування у молодіжному середовищі шанобливого ставлення і поваги до ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни у закладах освіти району були проведені різні заходи.

У Тисаагтелекській ЗОШ І – ІІ ступенів педагогом – організатором Санісло Й.Й. проведено виступ на тему ,,Перемога над нацизмом, круглий стіл у 7-9 класах на тему ,,Людські втрати у Другій світовій війні, організовано показ документального фільму на тему ,,Діти перемоги, класними керівниками проведено виховні години на тему ,,Збережемо пам'ять про подвиг”, покладені квіти та приведено в належний стан пам`ятник Другої світової війни.

У Шишлівській ЗОШ І – ІІІ ступенів класними керівниками були проведені виховні години на тему ,, День Пам’яті та примирення”, вчителем історії Сньозик Н.М. було проведено виховний захід для учнів школи на дану тему та представлено презентацію про передісторію Дня Пам’яті та примирення .

У Пацканівській ЗОШ І – ІІ ступенів проведено виховні бесіди на теми: ,,Вони йшли в бій, а виходили в безсмертя, ,,Це потрібно не мертвим – це потрібно живим, ,,Ніхто не забутий, ніщо не забуто!!!, організовано похід в урочище ,,Ясінь, покладання квітів до пам’ятного знака, де у роки війни було розташоване партизанське зєднання під командуванням О. Тканка, проведена панахида за загиблими односельчанами у Другій світовій війні, учні школи взяли участі у впорядкуванні могили партизана С. Потеленка (біля церкви).

В Анталовській ЗОШ І – ІІ ступенів було проведено уроки мужності на теми : ,,1939-1945. Ніколи знову” (1-4 класи, Малинич Л.Й., Нападій М.М., Йордан А.М., Чубарь Я.С.), ,,Тих днів не стерти з пам’яті людської (5 клас, Федак Н.М.), ,,Шляхами мужності (6 клас, Дудаш М.М.), ,,Тих днів не згасне слава (7 клас, Пейк М.М.), ,,Зі сплаву геройства і мертвих, і живих писалось ім’я Перемога (8 клас, Крупа М.Л.), ,,Велич нашого подвигу навіки в наших серцях (9 клас, Манівчук Н.І.), а також загальношкільний виховний захід ,,73 роки… Перемога в серцях поколінь”.

  • Дубрівській ЗОШ І – ІІ ступенів класними керівниками було проведено виховні години, присвячені 73-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ,,Народна пам’ять зберігає героїв імена, ,,Про минуле серце пам’ять зберігає, ,,Вічна слава героям. Бібліотекар школи Козел Е.Ф. створила інформаційний куточок, присвячений Дню Перемоги над нацизмом та організувала тематичну виставку літератури ,,Перемога в серцях поколінь. Класний керівник 7 класу Голубка Л.Ю. організувала та провела позакласний захід ,,Пам’ятає врятований світ за участі ветерана Другої світової війни, а також нинішніх захисників країни. Педагог-організатор школи Білак М.М. та учнівське самоврядування організували урочисте покладання квітів біля обеліска односельчанам, які загинули у Другій світовій війні.

У Концівській ЗОШ І – ІІІ ступенів було проведено загальношкільний захід ,, Пам´яті жертв Другої світової війни присвячується”, години історичної пам´яті: ,,Ніколи знову! ”, екскурсію в куток бойової слави шкільного музею ,,Світлиця”, бібліографічний огляд сучасних періодичних видань про участь українців у Другій світовій війні, перегляд відеофільму: ,,Українці в Другій світовій війні”, організовано покладання квітів до Обеліску Слави у с. Концово.

У Руськокомарівській ЗОШ І – ІІІ ступенів класними керівниками проведені виховні години в 5-11 класах, у бібліотеці школи організовано виставку художньої та документальної літератури ,,Пам'ять про героїв буде жити у віках”, проведено загальношкільну лінійку - реквієм ,,Не погасити пам’яті Вогонь”. Учнями школи прибраний парк, де височить пам’ятник загиблим воїнам-односельчанам у роки Другої світової війни. 8 травня організовано покладання квітів та вінка Слави до підніжжя пам’ятника.

У Чертезькій ЗОШ І – ІІ ступенів було проведено годину класного керівника ,,День пам’яті та примирення”, інформаційну хвилинку ,,Вклонімось тим, хто захищав рідну землю”, урок з позакласного читання ,,Сторінками історії”, організовано виставку присвячену 73 – ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулося покладання квітів до могил ветеранів Волошин М. та Мацко М.

У Ратівецькій ЗОШ І - ІІ ступенів учні 5-9 класів виступили з віршами та піснями про війну, організовано покладання квітів пам’ятнику героям Великої Вітчизняної Війни та зустріч з ветераном війни Симчо Ю.І. , яка розповідала про військові події. Учні школи та працівники сільської ради привітали її квітками та концертом.

У Лінцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена лінійка, присв’ячена Дню пам'яті та примирення. Учні та вчителі вшанували пам'ять тих, які загинули на полях Другої Світової війни, а також героїв, які полягли на полі бою, захищаючи Україну в зоні бойових дій на сході країни, покладанням квітів до пам'ятника загиблим воїнам-односельчанам.

 

Переглядів: 374 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz