Середа, 24.04.2024, 21:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2017 » Листопад » 17 » Нарада з директорами закладів загальної середньої та позашкільної освіти
09:35
Нарада з директорами закладів загальної середньої та позашкільної освіти

      Відділ освіти , молоді та спорту 15 листопада провів нараду з директорами закладів загальної середньої та позашкільної освіти .

      На початку наради начальник відділу освіти, молоді та спорту Михайлишина М.І. в присутності директорів закладів освіти району вручила переможцю ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проводиться щорічно за підтримки Міністерства освіти і науки України та Ліги меценатів Україні і має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу учениці 7 класу Середнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Годованець Ользі Володимирівні нагороду - стипендію Президента України.

     Ключовим було питанням "Про впровадження Закону України "Про освіту". Начальник відділу довела до відома присутніх лист Міністерства освіти і науки України від 13.10.2017р. №1/9-554 «Щодо нагальних питань впровадження Закону України «Про освіту». Лист містить роз'яснення щодо термінологічних змін, переоформлення установчих документів закладів освіти, прозорості та інформаційної відкритості закладу освіти, системи забезпечення якості освіти, доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами, ліцензування освітньої діяльності закладів освіти, атестації та управління закладами освіти, обрання керівника та призначення працівників закладів загальної середньої освіти.

      Зазначила також, що розвиток освітньої галузі району є і буде одним із пріоритетних напрямків розвитку. Начальник відділу зробила аналіз Закону України "Про освіту", який задекларував автономію закладів освіти, передавши повноваження директорам шкіл щодо певних питань, розширив коло відповідальності за прийняття рішень в кадровій політиці, щодо внутрішньої системи забезпечення якості освіти, тощо.
     Розглядалось і питання впровадження інклюзивної форми навчання в закладах освіти,адже надалі актуальною залишається проблема сільських шкіл, які за відсутності відповідного матеріального та кадрового забезпечення не мають можливості відкрити класи з інклюзивною формою навчання. В ході конструктивної бесіди з
 
бухгалтером бухгалтерської служби І.Попович та головним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту А.Корниляк було висвітлено також ряд питань, які турбують керівників шкіл. Також піднімалось питання "Про дотримання законодавства щодо ТБ , охорони праці та пожежної безпеки в закладі освіти, у висвітленні якого прийняв участь заступник начальника НМЦ ЦЗ та БЖД Закарпатської області Павко І.Й.

Переглядів: 674 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz