Четвер, 25.04.2024, 22:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Травень » 10 » Нарада керівників ЗДО та НВК
10:47
Нарада керівників ЗДО та НВК

Відбулася інструктивно-методична нарада керівників ЗДО та НВК, яка пройшла під гаслом ,,Запобігти, попередити, врятувати!”

 

Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях. Навчання дітей основам правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, уміння діяти в екстремальних умовах є одним з пріоритетних завдань у дошкільній освіті.

Саме тому інструктивно-методична нарада керівників ЗДО та НВК, яка відбулася 8 травня 2018 р. на базі Коритнянського ДНЗ під керівництвом Немеш Наталії Павлівни, методиста Ужгородського райметодкабінету Ужгородської райдержадміністрації, та Тирука Михайла Івановича, відповідального за ЦЗ у районі, пройшла під гаслом ,,Запобігти, попередити, врятувати!” У нараді брали участь Груник Наталія Василівна, методист обласного методичного кабінету, та Волошин Віктор Григорович, майстер виробничого навчання навчально-методичнного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області.

Начальник ЦЗ Коритнянського ДНЗ Алла Полончак розповіла про організацію роботи з ЦЗ у закладі дошкільної освіти: розробку документів з планування, обліку та звітності щодо організації заходів цивільного захисту (підготувала зразки наказів, перспективних та календарних планів роботи, інструкції щодо дій персоналу у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, матеріали щодо навчання працівників в установі згідно з програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, під час проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту, форму звіту про проведення об’єктового тренування з питань цивільного захисту у ЗДО тощо). А також поділилася досвідом щодо організації та проведення Тижня безпеки дитини та об’єктового тренування, супроводжуючи доповідь презентацією, запропонувала переглянути кілька варіантів інформаційно-довідкового куточку з питань цивільного захисту, планів евакуації.

З метою удосконалення теоретичної підготовки керівного складу ЦЗ начальників цивільного захисту ЗДО району Віктор Григорович Волошин та Наталія Василівна Груник розповіли учасникам заходу про організацію і ведення цивільного захисту в ЗДО, а саме: про розподіл обов’язків з ЦЗ у закладі дошкільної освіти, про створення комісії з питань надзвичайних ситуацій, функціональні обов’язки начальника цивільного захисту та спеціально призначеної особи з питань надзвичайних ситуацій закладу, про створення комісії з питань НС у дитсадку та її підрозділи: відповідальний за зв’язок і оповіщення, відповідальний за домедичну допомогу, відповідальний з питань евакуації, відповідальний за охорону громадського порядку, відповідальний за протипожежні заходи, відповідальний за видачу засобів індивідуального захисту; їх функціональні обов’язки. А також поінформували присутніх про дії керівного складу ЗДО при загрозі виникнення надзвичайної ситуації. Звернули увагу на те, що в кожному закладі освіти повинен бути план реагування на надзвичайні ситуації.

Наталія Немеш надала методичні рекомендації щодо проведення навчально-виховної роботи у закладах дошкільної освіти з питань забезпечення мінімально необхідного рівня компетенції дитини для безпечного перебування в навколишньому середовищі та становлення у дітей елементарних, доступних віку норм поведінки у надзвичайних ситуаціях з врахуванням вікових особливостей дошкільнят.

Після чого відбулось показове об’єктове тренування.

  1. Практичні дії керівного складу, працівників та вихованців закладу дошкільної освіти згідно ввідної: „Пожежа на першому поверсі закладу дошкільної освіти у пральні” (Дії працівників після отримання повідомлення про пожежу, евакуація вихованців та працівників з приміщення дитсадка у спеціально відведену безпечну зону).
  2. Контроль кількості евакуйованих дітей та працівників.
  3. Проведення тренування з особовим складом пожежної ланки щодо правил користування підручними та первинними засобами пожежогасіння при гасінні осередків загорання; робота з вогнегасником.
  4. Надання домедичної допомоги постраждалому від опіків.

Відтак, по завершенні обєктового тренування відбувся збір керівного складу ЦЗ та підведення підсумків об’єктового тренування, де відзначили, що об’єктове тренування в Коринянському ДНЗ було проведено на високому організаційному і методичному рівнях.

Цікавим та повчальним для присутніх був також і перегляд фільму щодо дій персоналу у разі виникнення надзвичайних ситуацій з досвіду роботи Мукачівського ДНЗ №34.

Цього дня педагогічний колектив КоритнянськогоДНЗ та директори ЗДО району вдосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити життя та здоров'я вихованців і своє.

  

  

  

 

 

 

Переглядів: 563 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz