Четвер, 25.04.2024, 20:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2015 » Травень » 14 » Матеріали для заходів з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом
15:15
Матеріали для заходів з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом

Нормативна база

Указ Президента України №169/2015 "Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни"

Лист МОН України від 09.04.2015 № 1/9-188 «Щодо заходів з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни»

«Про відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі» Лист МОН України від 23.04.2015 № 1/9-211

Методичні рекомендації:

Методичні рекомендації, підготовлені Українським інститутом національної пам’яті

Методичні рекомендації, розроблені Українським інститутом національної пам’яті щодо відзначення у загальноосвітніх навчальних закладах Дня пам’яті та примирення та 70-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (Лист МОН України від 09.04.2015 № 1/9-188 «Щодо заходів з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни»)

Матеріали для завантаження (КОІППО)

Презентаційний матеріал "Діти війни"

Матеріали для завантаження (Український інститут національної пам'яті):

Український кризовий медіа-центр за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Адміністрації Президента України створив відеоролик, присвячений 70-річчю закінчення Другої світової війни в Європі.

Завантажити ролики Українського кризового медіа-центру в телевізійній якості можна за цим посиланням.

 
За ініціативи Уряду та Українського інститу національної пам'яті створені відеоісторії про роль та місце України як держави-переможниці у Другій світовій війні (в рамках проекту "Українці в лавах Об’єднаний націй перемогли агресора"). 
Режисер: Олесь Санін
 
При виробництві роликів використані матеріали Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г. С. Пшеничного, Архіву кінохроніки “British Pathé” (Великобританія), Кримського телеканалу ATR, Телеканалу 1+1, Телеканалу Еспресо TV, Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років».

 

 
Інформаційно-довідкове видання "Україна в другій світовій війні"
Українці в Другій світовій війні. Факти, цифри, особи. Складна картина світового протистояння на нашій землі та українці на всіх фронтах глобального конфлікту.
Видання Українського інституту національної пам’яті. 
 

 

 

 

 

 

 

 

Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. 

Дизайни для значка у вигляді маку - завантажити

Сітілайти: завантажити у форматі pdf або у форматі eps (для друку).

Символ свята - маки

У форматі jpg

У форматі eps (для друку)

 

 

 

 

У форматі jpg

У форматі eps (для друку)

 

 

 

 

 

 

Завантажити у форматі png

Завантажити у векторі (для друку)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завантажити у форматі jpg

Завантажити у векторі (для друку)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також усі матеріали з маками пам'яті можна завантажити ТУТ

ПРОЕКТ «ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ЛЮДСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ»

Відгукнувшись на ініціативу Українського інституту національної пам’яті група «АДВ Україна», креативне агентство ThinkMcCann, відеопродакшн-студія Lime Lite Studio та холдинг «Медіа Група Україна» (МГУ) виготовили серію роликів «День перемоги людських цінностей», присвячену пам'яті героїв, які загинули та брали участь у Другій світовій війні. 

ПРОЕКТ «ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ЛЮДСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ». Частина 1. Ведмедик

ПРОЕКТ «ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ЛЮДСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ». Частина 2. Хустка 

ПРОЕКТ «ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ЛЮДСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ». Частина 3. Вишня

Завантажити відео у телевізійній якості можна ТУТ

Ветеран Іван Залужний, 97 років, Запоріжжя, розповідає, що хотів відзначити День Перемоги у 2015 році разом з внуком, але його внук, Іван Гутник-Залужний (18.12.1990 - 10.08.2014) загинув смертю хоробрих, захищаючи Україну від агресора. Режисер: Олесь Санін

 

Інфографіка про Україну у Другій світовій війні

Завантажити у повному розмірі

 

Завантажити у повному розмірі

 

Завантажити у повному розмірі

Завантажити інфографіку у розмірах для друку можна тут

10 історій про українців, які воювали проти нацистів у лавах Об'єднаних націй

Канадка українського походження. Одна з перших українок, які пішли добровольцями до Канадського жіночого армійського корпусу. Служила у Великій Британії та в Британській зоні окупації Німеччини. Відзначена Медаллю Британської Імперії.

Канадець українського походження. Льотчик бомбардувальника. Був збитий в небі над Францією, але вижив і приєднався до французького руху опору. Загинув у боротьбі з окупантами. Нагороджений Військовим Хрестом Франції.

Уродженець Сумщини. Льотчик-винищувач, збив 64 літаки противника. Найбільш результативний ас в авіації союзників за весь час Другої світової війни. Тричі Герой Радянського Союзу.

Уродженка Чернігівщини. Мати померла під час Голодомору, батько загинув у таборах. До німецької окупації мешкала на Донеччині. Під час війни приєдналася до підпілля ОУН, стала кулеметницею. Згодом опинилася в УПА в Карпатах. Була захоплена радянськими каральними органами. Пройшла тортури і ГУЛАГ.

Американець українського походження.  Вояк 1-ї бронетанкової дивізії США. Загинув героєм у бою з німецькою армією в Тунісі. Нагороджений найвищими відзнаками США: Медаллю Пошани армії США, медаллю Бронзова Зірка, медаллю Пурпурове серце та іншими. 

Народився в Києві. Пілот бомбардувальника польської авіації. У складі 216 бомбардувальної ескадрильї брав участь у боях проти нацистського агресора з перших днів Другої світової війни. Після розгрому Польщі військами Гітлера і Сталіна евакуювався у Францію, а згодом Велику Британію, де продовжив службу . Нагороджений польськими, британськими та французькими хрестами і медалями.

Американець українського походження. Старший сержант піхотної дивізії США. Відзначився героїзмом у боях в Німеччині. Нагороджений найвищими відзнаками США: Медаллю Пошани армії США, медаллю Бронзова Зірка, медаллю Пурпурове серце та іншими.
 
 
Уродженець Львівщини. З приходом радянської влади на Західну Україну був мобілізований в Червону Армію. Воював проти німецьких окупантів, потрапив у полон. Після звільнення з полону приєднався до підпілля ОУН. Полковник УПА. Видатний ідеолог і публіцист, автор низки підпільних видань, зокрема брошури: «Хто такі бандерівці та за що вони борються». Застрелився оточений підрозділом МГБ у криївці 23 грудня 1951 р. Лицар Золотого Хреста Бойової Заслуги 1 класу і Золотого хреста заслуги.
 
 
Уродженець Вінниччини. Війну зустрів лейтенантом Червоної Армії. Потрапив у німецький полон. Втік з табору військовополонених у Франції та приєднався до французького руху опору. Сформував власний партизанський загін. В одному з боїв схоплений і розстріляний нацистами. Герой Радянського Союзу.
 
 
Кримський татарин. Льотчик-винищувач, збив 30 літаків противника особисто і ще 19 у групових боях. Двічі Герой Радянського Союзу. Не боявся відкрито називати себе кримським татарином. 

Ці та інші матеріали на сайті Українського інституту національної пам'яті 

 
Переглядів: 820 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz