Середа, 24.04.2024, 21:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2018 » Січень » 30 » Як вчителям пройти обов’язковий онлайн-курс з підвищення кваліфікації
17:57
Як вчителям пройти обов’язковий онлайн-курс з підвищення кваліфікації

30 січня відбулася презентація онлайн-курсу для вчителів початкової школи, які навчатимуть перші класи з вересня 2018 року. Розповідаємо, що це за курс, для чого він потрібен та що буде з вчителями, які його не пройдуть.

Навіщо потрібна перепідготовка?

Міністерство освіти і науки затвердило програму, згідно з якою вчителі та педагогічні працівники проходитимуть обов’язкові курсипідвищення кваліфікації для роботи в Новій українській школі. Що це означає і як буде реалізовано на практиці, ми розповідали тут.

39086935845_a1f05767e7_o

Мета перепідготовки — зробити так, щоб усі вчителі НУШ володіли сучасними практиками, технологіями, методиками, формами і методами роботи.

А що за онлайн-курс?

Підвищення кваліфікації вчителів складається з очної частини та проходження онлайн-курсу.

26112689568_5c947b4dc5_k

Запис на онлайн-курс триває на інтерактивній платформі EdEra з 3 січня 2018 року. На сьогодні зареєструвалось близько 51 тис. користувачів.


Стартує курс 3 лютого, його можна проходити в будь-який зручний для вчителя час.


Він обов’язковий для всіх вчителів, що братимуть перший клас у 2018 році.

Що там буде?

Дистанційний курс ознайомить вчителів з новим Державним стандартом початкової освіти та методиками компетентністного навчання.

Курс складається з шести модулів. Серед тем — Держстандарт початкової освіти, методики компетентністного навчання, інклюзивна освіта. Окремий блок присвячений нейропсихології: науці, що дає змогу вчителю зрозуміти особливості функціонування мозку дитини, виявити причини труднощів у навчанні та виправити їх.

39953745272_13e04ed9d2_k

Під час навчання передбачається виконання різноманітних теоретичних і практичних завдань, результати яких впливають на отримання електронного сертифіката. У разі успішного проходження курсу, його наявність буде обов’язковою для тих, хто набирає перший клас, і він зараховуватиметься як підвищення кваліфікації.

25114468047_c4889cb98f_k

«Розробляючи відеоматеріали, ми відштовхувалися від того, що це має бути не просто сухий, теоретичний матеріал, а й практична складова. Тобто, якщо ми говоримо про організацію класу, то відразу показуємо клас, в якому це організовано. Якщо говоримо про певні методики, то відразу показуємо, як вони працюють», — пояснює засновник студії онлайн-освіти EdЕra Ілля Філіпов.

Як потрапити на курс?

Щоб потрапити на дистанційне навчання, необхідно зареєструватися на сайті EdEra. Потім слід натиснути кнопку «Записатися на курс» і уважно заповнити всі поля реєстраційної форми.

Учитель має бути зареєстрований на сайті через персональну електронну пошту, а не через пошту школи. Після цього вам на пошту надійде лист з посиланням на активацію вашого профілю на сайті.

Я — вчитель англійської. Чи можу я записатися?

Онлайн-курс відкритий для всіх охочих, а міністерство взагалі рекомендує вчителям-предметникам пройти його.

39984761991_45c7346ea9_k

Тобто, якщо з нового навчального року ви будете викладати в першачків іноземну мову чи фізкультуру, то курс стосується і вас також. Однак не є обов’язковим, як для класних керівників.

Які будуть завдання?

«На платформі є два типи завдань. Перший — це автоматизовані тести, які відразу показують правильні відповіді наживо. Другий — взаємооцінювання, коли є відкриті завдання. Щоб отримати сертифікат за проходження курсу, обов’язково треба проходити кожен модуль. Не можна нічого пропускати», — розповідає Ілля Філіпов.

Я не пройшов курс. Що зі мною буде?

«Проходження дистанційного курсу означає, що ви не тільки подивилися лекції, а й виконали вправи та відповіли на запитання. Тільки ті вчителі, які успішно все це зроблять, отримають відповідне посвідчення. Ті, хто не зможуть цього зробити, матимуть додатковий час, коли вони змушені будуть закінчити навчання, щоб працювати в Новій українській школі», — пояснює міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

39274482094_79a31b8634_z

Якщо вчитель свідомо не хоче проходити курс, може постати питання про його звільнення.

Чи можна пройти курс без доступу до інтернету?

Ні, щоб проходити тестування, доступ до інтернету обов’язковий. Але найважчі матеріали (відео або додаткові матеріали) можна завантажити на свій девайс і потім користуватися ними офлайн.

А що з технічним забезпеченням та інтернетом?

«Органи місцевого самоврядування, інститути післядипломної освіти працюють зараз над тим, щоб у кожного вчителя, який братиме перший клас, обов’язково був доступ до інтернету. Зараз не існує такої ситуації, коли був би населений пункт, де школа не має жодного доступу до мережі. Важливо облаштувати робоче місце вчителя», — каже Лілія Гриневич.

А очне навчання? Коли і де воно проходитиме?

Загалом буде проведено три очні сесії. Перша — з 15 лютого по 6 березня. Друга — у березні-квітні і третя — у травні-червні.

Найдовша сесія буде в червні. Інші проходитимуть по п’ятницях, суботах і неділях, щоб не заважати навчальному процесу. Вони відбуватимуться в обласних інститутах післядипломної педагогічної освіти.

Хто навчатиме вчителів?

Навчати вчителів будуть спеціальні тренери, яких підготували фахівці громадської спілки «Освіторія».

25114379157_dc7bcdc966_k

«Експерти нашої спілки навчалися, стажувалися, отримували досвід роботи за кордоном, і вони, можна сказати, вже успішно працюють у Новій українській школі декілька років», — розповіла голова організації Зоя Литвин.

Переглядів: 487 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz