Субота, 20.04.2024, 10:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2016 » Листопад » 9 » ДРУГИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК У ШКОЛАХ УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ
06:57
ДРУГИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК У ШКОЛАХ УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ

     У жовтні 2016 році стартував другий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, який проходив під гаслом «Виховуємо громадянина – патріота України».Протягом місячника відбулося багато цікавих заходів у школах району. Уже традиційно до шкільних бібліотек  завітали найменші читачі учні 1 класів. Для них була організована екскурсія «Знайомство з будинком, де живуть книги». Діти із захопленням та цікавістю слухали розповіді бібліотекарів про казковий дім, де живуть різноманітні книжки. Для бібліотекарів було важливим створити атмосферу зацікавленості, щоб водночас донести до дітей потрібну інформацію.

У всіх школах району було організовано різноманітні тематичні виставки національно-патріотичного спрямування: «Героям Небесної Сотні присвячується» (Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Історія українських козаків» (Великолазівська ЗОШ); «Видатні діячі Закарпаття» (Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ступенів),   «Літературними стежками Закарпаття», «Моя країна – Україна», «Історії розвіяне намисто», «Дивосвіт рідної природи», «Зростаймо громадянами», «Що читали наші батьки», тощо.

Урочисте відкриття Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек відбулося у Руськокомарівській ЗОШ із участю учнів 5 класу під керівництвом бібліотекаря Лукач Н.Ю. та класного керівника Гулей Т.Ю.

До дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці, яку здавна вважають покровителькою Запорозького козацтва, у рамках місячника бібліотек, у Концівській, Коритнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів бібліотекарі разом з класними керівниками провели загальношкільні виховні заходи-зустрічі з колишніми випускниками школи, які проходили службу в зоні АТО. Учні з захопленням слухали розповіді старших товаришів, захоплювались їх мужністю і вірою в краще майбутнє нашої Батьківщини.

У Великолазівській ЗОШ до дня козацтва було проведено пісенний конкурс «Козацька пісня». До заходу було підготовлено стіл довідкової літератури  «Козацькому роду нема переводу». Завдання конкурсу – популяризація козацької пісні, увічнення пам’яті людей, які героїзмом та подвигом довели свою любов і відданість українському народу.

12 жовтня 2016 р. у Лінцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено виховний захід до Дня захисника України. Учні 11 класів представили літературно-музичну композицію "Коли ми вмирали, нам сурми не грали". Під час виступу було продемонстровано фрагменти із фільму Олеся Янчука «Нескорені» та виступи українських філософів та істориків про створення УПА.

Протягом жовтня у всіх школах району були проведені бібліотечні уроки, переглянуті презентації «Книга –велике диво створене людиною», «Історія книги», тощо. Так, зокрема, у Концівській ЗОШ І-ІІІ ступенів бібліотекар Костик С.Ю. провела урок-презентацію для учнів 5-7 класів «Її величність - Книга», у Сюртівській ЗОШ І-ІІІ ступенів бібліотекар Чіслак Н.В.провела літературне читання у 2 класі «Книга відкриває світ», у Руськомарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів бібліотекар Лукач Н.Ю. та класний керівник Калянин М.О. провели позакласний захід з учнями 3 класу «В гостях у казки»

 У Пацканівській ЗОШ І-ІІ ступенів відкриття  місячника розпочалося з бібліотечного уроку «Бібліотеки світу». Метою  цього уроку  було розповісти про кращі бібліотеки  світу, а для  кращого сприйняття матеріалу  проведено віртуальні подорожі-презентації «20 Найкрасивіших бібліотек  світу» та  «Незвичайні бібліотеки світу». На  учнів  справили незабутнє враження  бібліотеки  США, Великобританії,  Австрії, Німеччини та інших країн світу. Цікаву інформацію отримали школярі 5-7 класів під час ознайомлення з  виставкою краєзнавчої та історичної літератури «Україна є. Україна буде.»

У Лінцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів 21 жовтня 2016 року бібліотекарем Косовілкою Г.І. та педагогом-організатором  Булиною В.М. з школярами у рамках Місячника було проведено виховний захід «Свято книги». Під час виступу лунали вірші, пісні та жарти про джерело знань - книгу. Цікаві завдання були підготовлені для учнів 1-4 класів. Свято супроводжувалося презентацією про історію виникнення книги. Після виступу всі присутні мали змогу переглянути виставку учнівських малюнків про улюбленого казкового героя та прочитати цікаві вислови про книги.

У Великодобронській ЗОШ І-ІІІ ступенів організовано  День  сімейного читання «Читання в колі сім”ї», під час якого молодші школярі разом з батьками під керівництвом бібліотекаря Молнар Е.Ш. обмінювались враженнями про найкращі прочитані дитячі книжечки, написані українською та угорською мовами.

На сайті Коритнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів бібліотекарем Шандор М.І. створено окрему сторінку електронної бібліотеки школи.  Електронна бібліотека допомагати учням школи в їхній самостійній роботі з вивчення окремих розділів тієї чи іншої дисципліни. Тут школярі мають можливість ознайомитись з біографіями та історичними відомостями про видатних українських діячів, письменників, українськими піснями, здійснити віртуальні подорожі музеями світу та пам’ятками України, читати онлайн навчальні підручники,  художню літературу та казки різних народів світу.

Учні початкових класів прийняли участь у конкурсіах малюнків «Ми читаємо, ми малюємо». Крім малюнків школярі принесли  на конкурс свої улюблені книги, які читають у вільний час, малювали улюблених казкових героїв.

 Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек сприяв втіленню основних положень Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, приверненню уваги до проблеми патріотичного виховання у нашій державі, розкриттю виховної функції шкільної бібліотеки, об’єднанню зусиль педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму підростаючого покоління. Саме з  цією метою у  нашій  школах району   проходила акція "Напиши листа  захиснику України". Учні  писали листи та  малювали  малюнки  воїнам, які  захищають нашу  землю. У   листах   діти висловлювали  свою  подяку  захисникам, підтримували  їхній  дух, наповнювали  серце  відвагою.

Бібліотекарі Великолазівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Дума О.Ю та Малош С.М разом з класними  керівниками  провели пізнавальну виставу для 5-6 класів про її величність « Книгу». Учні розповіли про бережливе ставлення до підручників та художньої літератури.

У Великолазівській ЗОШ також  відбулася зустріч з письменницею рідного села, випускницею школи Пак-Салай  М.Й. На зустрічі Мар’яна Йосипівна розповіла про своє дитинство, прочитала свої вірші та запросила своїх вихованців літературної студії «Першоквіт», які також представили свої віршики.  

Цікавою та змістовною була вікторина  проведена в Лінцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів заступником директора з виховної роботи Пожо Я.В. та бібліотекарем Косовілкою Г.І. «Ми сьогодні перевіряємо, що і як читаємо».  У конкурсі змагалися  три команди: «Всезнайки», «Герої» та «Книголюби», які  під час різних випробовувань («Розминка», «Читайлики», «Казкові оголошення», «Конкурс кросвордів», «Загадки» та «Конкурс капітанів») мали змогу проявити кмітливість та винахідливість, продемонструвати всім присутнім свої знання різноманітної літератури. Перемогу в напруженій боротьбі отримала команда учнів 7 класу «Всезнайки».

У Середнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів у рамках Місячника відбулося ряд цікавих заходів, а саме: день інформації «Зустріч з книгою», бесіда-діалог «Скарб таємничий із книжкової полиці», вікторина гра «Читання – ось найкраще навчання» , тематична виставка «Нашому роду нема переводу» до дня українського козацтва  та літературний марафон «Читай,думай,грай». Найбільш вдалим був виступ  учнів 4 – А класу (класний керівник Коцак О.В. та бібліотекар Басараб Н.І.) «Книга – друг і порадник – бережи її !». Школярі почули багато цікавого про Книгу, її особливість і цінність. Отримали багато дуже цінних порад як її берегти і шанувати. Учні також своїми руками виготовили закладки і подарували їх усім присутнім.

28 жовтня  для старшокласників цієї ж школи став незабутнім виховний захід «Україна – єдина країна», який підготували учні 11- А класу під керівництвом бібліотекаря Басараб Н.І. Захід мав на меті розширити поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави, ознайомити старшокласників із подіями революції гідності та вшанувати пам'ять про героїв Небесної сотні.

  

Переглядів: 723 | Додав: ishtvandendeshi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz