Четвер, 25.04.2024, 15:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформаційний портал відділу освіти,молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
<
МОН урядовий портал ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ Ужгородська РДА ІСУО ЗНО ЗІППО ДНЗ освіта в україні шкільні підручники педпреса

Головна » 2017 » Грудень » 01

Голодомор - жива пам'ять...Holodomor- az ukrán éhínség fájó emlékei...

... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

Урок скорботи і пам'яті «Великий голод – вічний гріх».Організувала та провела урок-ХАРИТОНОВА ЄВА ІШТВАНІВНА,вчитель історії та правознавства Сюртівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

«Ми велика нація. Нас знищували фізично, але не змогли вбити духовно». – Так розпочали урок пам’яті «Великий голод – вічний гріх» вчитель історії та правознавства ХАРИТОНОВА ЄВА ІШТВАНІВНА. Кожну останню суботу листопада в Україні вшановується пам’ять жертв Голодомору. Цьогоріч минає 85 років від тої страшної трагедії українського народу.Один за одним змінюються слайди із жахливими свідченнями організованого масового голоду.

Притихли хлопці й дівчата,учні нашої школи, притихли й затамували подих, слухаючи розповіді про т ... Читати далі »

Переглядів: 387 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

Я щиро кожну мить життя люблю...

Один лиш раз живу я в цьому світі.

Люблю своє життя таким як є,

я вдячний Богу за всі дні прожиті,

люблю життя я, бо воно моє.

Приблизно з такими словами звернувся до учнів нашої школи А.Г. Доніченко, засновник ГО "Паралельний світ"https://www.facebook.com/paralelnyjsvit/. Так, ми всі побували в паралельному світі краси і добра, благородства і благодійності, разом із завідувачкою сільського клуба с.Кінчеш Василиною Куклишин.

Пан Андрій приніс годівнички для птахів, виготовлені людьми з особливими потребами, пані Василина підготувала акрилові фарби різних кольорів, а  учні 6-8 - х класів принесли пензлики. І всі разом поринули у творчу працю.

Чудові годівнички перетворилися на казкові. І здалеку кожен учень впізнає "свою" хатинку для пернатих.< ... Читати далі »

Переглядів: 462 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

"Попереджений - значить озброєний" - так можна резюмувати зусилля педагогів, та й самих учнів, які у четвер на класних виховних годинах і в пятницю, 1 грудня, за круглим столом обговорили проблеми СНІДу в сучасному світі. Учні 9-го класу разом із вчителем української мови та літератури Діаною Василівною Данко передивилися документальний фільм та презентацію на тему "Чума ХХ століття". На домашнє завдання  учні напишуть свій твір - роздум в публіцистичному стилі на суспільну тему "Що ми знаємо про СНІД".

У фойє школи зусиллями учнів та вихователя ГПД Товт Н.А. було підготовлено агітаційну виставку плакатів "Не дай СНІДу шанс!"

... Читати далі »

Переглядів: 502 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

МОН України виклало в новій редакції Типові навчальні плани для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів

Типові навчальні плани для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, затв. наказом Міністерства освіти і науки України від 11.07.2017 № 995. Їх нову редакцію затверджено наказом від 24.11.2017 № 1541.

Про зміну Типових навчальних планів Міністерство прийняло рішення під час засідання Колегії 28.09.2017 (протокол № 7/2-2).

Що у Типовому навча ... Читати далі »

Переглядів: 706 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

 У грудні стартує Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2018», в якому за звання найкращого змагатимуться вчителі німецької мови, фізики, української мови та літератури, фізичної культури. Участь у першому (районному/міському) турі братиме 5401 педагогічний працівник. Найбільшу кількість учасників зареєстровано у номінації «Українська мова та література» – 1961. Також перемогу в своїх номінаціях виборюватимуть 1546 вчителів фізичної культури, 1200 – фізики, 694 – німецької мови.

Цього року вперше до конкурсу долучились викладачі загальноосвітньої підготовки закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, загалом 68 осіб.

... Читати далі »

Переглядів: 466 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

 

МОН доручило підрозділам управління освітою на місцях провести після 1 грудня моніторинг виконання школами вимоги Закону «Про освіту», яка стосується прозорості та інформаційної відкритості. Відповідний лист Міністерство підготувало та направило в усі органи управління освітою та керівникам закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

Насамперед йдеться про оприлюднення на сайтах шкіл або їх засновників звітів про всі фінансові надходження та витрати зак ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

МОН готує новий Порядок підвищення кваліфікації МОН готує новий Порядок підвищення кваліфікації

У Міністерстві освіти створено групу, яка має розробити Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників. відповідний наказ підписаний міністром Лілією Гриневич.

Створеній групі, яку очолив заступник міністра Павло Хобзей, доручено до 01 лютого 2018 року розробити проект Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Планується, що до 05 травня 2018 року погоджений з заінтересованими органами виконавчої влади проект документа буде поданий на розгляд Кабінету Міністрів.

Як відомо, коментуючи ухвалення нового закону «Про освіту» наголошують, що в Україні ... Читати далі »

Переглядів: 651 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

27 листопада 2017  року  на  базі  Кам`яницької  ЗОШ І-ІІІ ступенів  було  проведено  семінар – практикум вчителів англійської мови навчальних закладів Ужгородського району. Згідно порядку денного  директор школи Мазюта Михайло Михайлович ознайомив учасників семінару з традиціями та надбаннями школи та вчителі англійської мови даної школи провели різні форми роботи, а саме: 
Щербанич Вікторія Іванівна, ознайомила присутніх з основними формами роботи, які вона практикує на уроці та провела тренінг  на тему ,,Робота з обдарованими учнями ”;
Станко Тетяна Вікторівна ознайомила педагогів  з особливостями викладання англійської мови на приватних  мовних курсах. Ця тема учасників ду ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

30 листопада 2017 у селі Великі Лази відбувся захід присвячений національно-патріотичному вихованню під назвою: "Україна єдина Україна". У цьому заході приймали участь вихованці гуртків організованих Ужгородським районним центром дитячої творчості у тому числі і в школах Ужгородського р-ну. У програмі були вокальні, хореографічні та декламаторські номери. Вихованки вокального гуртка на базі Оноківської ЗОШ Янцо Яна та Уральська Анастасія продемонстрували своє уміння володіти вокальними навичками та манерою поведінки на сцені. Звучали такі пісні як: "Бандуристе орле сизий" та "Пісня солов'їна". Звичайно, усі вихованці продемонстрували свої найкращі таланти, але свої учні все ж ближчі до серця. Також на святі були присутні: Начальник відділу освіти мололі та спорту Ужгородської РДА Михайлишина Маріанна Іванівна, яка виступила з вітальним словом; Завідувач методичним кабінетом Ужгородської РДА Янович Еріка Дезидерівна; Директор Удгородського районного ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Додав: ishtvandendeshi | Дата: 01.12.2017 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Лінцівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Анталовська ЗОШ І-ІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Дубрівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.
Холмківська ЗОШ І-ІІ.ст.
Соломонівська ЗОШ І-ІІ ст.
Пацканівська ЗОШ І-ІІст.
Тисаагтелекська ЗОШ І-ІІ ст.
Чабанівська ЗОШ І-ІІ ст.
Чертезька ЗОШ І-ІІ ст.
Яроцька ЗОШ І-ІІ ст.
Освітній портал Ужгородщини

«Методичний портал»

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання безкоштовні програми безкоштовні програми фоторамки

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz